Χυμός σέλινου: πηγή δύναμης!!



Φρέσκος χυμός σέλινου περιέχει βιταμίνη Α, ασκορβικό οξύ, βιταμίνη Β, φυλλικό οξύ, ακόμη και την σπάνια βιταμίνη U (δεν είναι βιταμίνη. Είναι ένα χλωριούχο θειικό άλας – methyl-methionine-sulfonium chloride – και είναι μια ένωση που μπορεί να βρεθεί σε κάποια είδη λάχανου.
Αφού δεν είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο μεταβολισμό δεν θεωρείται βιταμίνη. Θεωρείται ότι έχει θετική επίδραση στο στομαχικό έλκος), η έλλειψη των οποίων μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση της γαστρίτιδας και του πεπτικού έλκους. Περιέχει επίσης κάλιο, ασβέστιο και φώσφορο. Το σέλινο περιέχει περίπου τέσσερις φορές περισσότερο νάτριο από ό, τι οργανικό ασβέστιο. Ο χυμός που λαμβάνεται από τις ρίζες ή τους μίσχους του σέλινου.
Οι ρίζες του σέλινου περιέχουν αιθέριο έλαιο, ασπαραγίνη, βλέννα, μαννιτόλη, citrine, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, ασκορβικό οξύ, βιταμίνες B1, B2, PP, χολίνη, furokumariny, οξαλικό οξύ, φλαβονοειδή.
Τα φύλλα του σέλινου, γλυκοσίδιο, ασκορβικό οξύ, καροτίνη. Από τους αρχαίους χρόνους, ο χυμός σέλινου θεωρήθηκε μια πηγή ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής.
Τονώνει και βελτιώνει την όρεξη, ρυθμίζει την πέψη και καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες, είναι χρήσιμο για τα άτομα με διαταραχές στο μεταβολισμό και την παχυσαρκία. Πολύ χρήσιμος ο χυμό σέλινου για την ουρική αρθρίτιδα, τον διαβήτη , την πρόληψη νεφρικών ασθενειών, των καρδιαγγειακών και τους ρευματισμούς. Το Σέλινο προάγει την επούλωση των πληγών και καταπολεμά τις φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος.
Άλλες ασθένειες στις οποίες ο χυμός σέλινου ωφελεί: αναιμία, αρτηριοσκλήρυνση, υπέρταση, κυστίτιδα, οίδημα, καθώς και ημικρανίες, νευρικότητα και αϋπνία. Βοηθά με νευρασθένεια, καθαρίζει το αίμα, απομακρύνει τις τοξίνες αντιμετώπιση του άσθματος, πλευρίτιδα «Καθαρίζει» εκτός από τα νεφρά, το ήπαρ, την ουροδόχο κύστη (διαλύει πέτρες) βοηθά στη μείωση του βάρους και μείωση της γλυκόζης στο διαβήτη.
Ένα μείγμα από χυμό σέλινο με άλλους χυμούς δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στην ανεπάρκεια βιταμινών. Συνδυάζεται εξαιρετικά με: καρότα, παντζάρια, λάχανο, ραπανάκι, ντομάτα, μήλα, ξινόγαλο.
Η ΣΕΛΊΔΑ ΈΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΌ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ.ΣΥΜΒΟΥΛΕΎΕΣΤΕ ΠΆΝΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΌ ΣΑΣ.
«Κάλλιον του θεραπεύειν, προλαμβάνειν!».

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/02/blog-post_2303.html