Το νέο αυτοκίνητο της Hyundai, κινείται με κοπριά!


Τα καύσιμα στη χώρα μας, έχουν πάρει την πάνω βόλτα για τα καλά και όλοι μας έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και ενέργειας! Τώρα ... μπορούμε να πιάσουμε την ελληνική κυβέρνηση στα πράσαμιας και το νέο όχημα που θα κυκλοφορήσει η Hyundai, θα καίει ... κοπριά!
Η γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τη επιχορηγούμενη μίσθωση (leasing) οχημάτων, των οποίων το «ρεζερβουάρ» θα καίει επεξεργασμένα λύματα! Σε μερικές εβδομάδες δηλαδή από σήμερα, υπάρχει πιθανότητα να συναντήσουμε στους δρόμους, το νέο Tucson, το οποίο θα χρησιμοποιεί υδρογόνο για τη μετακίνηση του, προερχόμενο από περιττώματα!

Η πολύπλοκη διαδικασία της μετατροπής των λυμάτων σε υδρογόνο, διαχωρίζει τα στέρεα σώματα από το νερό, τα τροφοδοτεί σε μικρόβια και έτσι μετατρέπονται σε μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα. Έπειτα μέσω μίας ειδικής διεργασίας, το μεθάνιο μετατρέπεται σε υδρογόνο και έτσι το όχημα ... καταφέρνει και κινείται!

Μέχρι στιγμής, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον 90.000 άτομα προκειμένου να αποκτήσουν το νέο δημιούργημα της Hyundai, γεγονός το οποίο δεν προκαλεί έκπληξη λόγω των μηδενικών εκπομπών ρύπων! Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν τελικά στου δρόμους μυρίσει επιτυχία ... ή κάτι άλλο

http://kthnotrofia.pblogs.gr/