Ανταλλαγές Παραδοσιακών Σπόρων Λαχανικών


Έχεις παραδοσιακούς σπόρους λαχανικών; αντάλλαξε τους με αναγνώστες του SheBlogs για να αποκτήσεις άλλους και να πληθύνουν οι διατηρητές παραδοσιακών σπόρων

Update 2/10/2013: Η δημοσίευση αυτή είναι παλαιότερη, για τις ανταλλαγές σπόρων της νέας σεζόν που θα κρατήσει από Οκτώβρη 2013 εώς και Σεπτέμβρη 2014 επισκεφτείτε τη νέα μας δημοσίευση
Ανταλλάγές Παραδοσιακών Σπόρων 2013-2014.

Είμαστε όλοι εμείς που καταννοήσαμε την αξία των παραδοσιακών σπόρων και τις αρχές διατήρησης τους. Είμαστε όλοι εμείς που αρνούμαστε να σπείρουμε υβρίδια στους κήπους μας και δημιουργούμε τις δικές μας τράπεζες σπόρων με βήματα αργά αλλά σταθερά.

Είμαστε όλοι εμείς που θέλουμε να μεγαλώσουμε τις μικρές τράπεζες παραδοσιακών σπόρων που διαθέτουμε και αναζητούμε διαφορετικές ποικιλίες συνεχώς για να πολλαπλασιάσουμε το διαθέσιμο παραδοσιακό σπόρο.

Είμαστε όλοι εμείς που μπορούμε να ανταλλάξουμε σπόρους μεταξύ μας και μπορούμε να το κάνουμε μόνο αν μαζευτούμε αρκετοί διατηρητές σπόρων στο ίδιο σημείο. Ένα τέτοιο σημείο ανταλλαγής σπόρων θα γίνει και η συγκεκριμένη σελίδα του SheBlogs.eu

Όσοι διαθέτετε παραδοσιακούς σπόρους γράψτε σε σχόλιο τι σπόρους διαθέτετε και τι σπόρους αναζητάτε όσο πιο αναλυτικά μπορείτε, αν γνωρίζετε το όνομα της ποικιλίας γράψτε το. Μπορείτε να γράψετε δημόσια το email σας μέσα στο σχόλιο σας αν το επιθυμείτε, για να γίνεται ευκολότερα η ανταλλαγή μεταξύ σας χωρίς να χρειάζεται κάτι άλλο από εμάς.

Όσοι δε διαθέτετε καθόλου παραδοσιακούς σπόρους και θέλετε να αποκτήσετε μερικούς σπόρους από τους διατηρητές σπόρων θα πρέπει να φροντίσετε να καλύψετε τα έξοδα αποστολής τους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στέλνοντας έναν άδειο φάκελο και γραμματόσημα στο διατηρητή ή καταθέτωντας του 1 ευρώ στο λογαριασμό Paypal του αν διαθέτει. Καταννοούμε όλοι ότι το 1 ευρώ των εξόδων για να σου στείλει κάποιος διατηρητής σπόρους δωρεάν δεν είναι σοβαρό ποσό αλλά αν για παράδειγμα του ζητήσουν 10 άτομα σπόρους γίνεται αυτόματα 10 ευρώ και δε συμφέρει το διατηρητή κάτι τέτοιο.

Σε κάθε ποικιλία παραδοσιακών σπόρων που ανταλλάσετε μεταξύ σας θα πρέπει να στέλνετε τουλάχιστον 10 σπόρους για λαχανικά όπως ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα κλπ, τουλάχιστον 6 για μεγαλύτερους σπόρους όπως πχ.για καλαμπόκι και ακόμα περισσότερους για μυρωδικά όπως άνηθος, μαϊντανός που ο σπόρος είναι μικροσκοπικός.

Σε κάθε ποικιλία λαχανικών που στέλνετε σε άλλο άτομο να γράφετε πάνω στο φακελάκι το όνομα του σπόρου όσο πιο συγκεκριμένα μπορείτε, την περιοχή από όπου συλλέχτηκε και το έτος που συλλέχτηκε.

Αν δε γνωρίζετε πως να σώσετε και να πολλαπλασιάσετε το σπόρο που λάβατε ρωτήστε το άτομο που σας τον έστειλε. Για μερικά είδη γράφουμε κι εμείς εδώ στο sheblogs πως σώζετε ο σπόρος.

Το κείμενο αυτό έχει καρφιτσωθεί στο μενού κάτω από την καρτέλα “ΓΑΙΑ” ώστε να μπορείτε να το βρίσκετε ευκολότερα οποιαδήποτε στιγμή.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια