Θιβετιανό Μαστίφ, το ακριβότερο και δυνατότερο σκυλί στον κόσμο!

Ιστορικά:
Το Θιβετιανό Μαστίφ (Tibetan Mastiff) κατάγεται από τα βουνά των Ιμαλάιων και την Κεντρική Ασία, παρότι οι ρίζες του συναντώνται πολύ παλιά, στα αρχαία χρόνια. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως κυνηγός, σαν φύλακας κοπαδιών, οδηγός και πολεμιστής. Η ράτσα αυτή συγκαταλέγεται στα πιο ακριβά σκυλιά του κόσμου. Μάλιστα το 2012, η ράτσα απέκτησε περισσότερη δημοτικότητα, όταν ένας Κινέζος αποφάσισε να δώσει το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώγια να αποκτήσει ένα κόκκινο Θιβετιανό Μαστίφ. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για την απόκτηση σκύλου.
Λένε ότι υπήρχαν και πρίν από τους λύκους που και αυτό αμφιβητείται. Πολλοί κτηνοτρόφοι Mastiff του Θιβέτ και πολλοί ιδιοκτήτες (και ιστοσελίδες τους) ισχυρίζονται ότι ο Marco Poloαντιμετώπισε τα μεγάλα σκυλιά του Θιβέτ στα ταξίδια του και τα περιγράφει ως «ψηλά όσο ένα γαϊδουράκι με μια φωνή τόσο ισχυρή όσο αυτή ενός λιονταριού». Ωστόσο, η ανάγνωση των έργων του Polo δεν υποστηρίζει αυτό. Στην πραγματικότητα, είπε και για άλλα περίεργα από αυτά τα σκυλιά ο Marco Polo, για μονόκερους και άλλα εξωτικά πλάσματα που υποτίθεται ότι είχε δει.

Γνωρίσματα – Χαρακτηριστικά:
Είναι πάρα πολύ δυνατό σκυλί που λέγεται ότι μπορεί να σκοτώσει ακόμη και τίγρη. Το σκυλί αυτό είναι δύσκολο στην εκπαίδευση, και γι’ αυτό το λόγο συνιστάται μόνο σε έμπειρους ιδιοκτήτες. Πρέπει απαραίτητα να κοινωνικοποιηθεί και να εκπαιδευτεί από νωρίς, αλλιώς μπορεί να γίνει υπερβολικά επιθετικό, επιφυλακτικό και πεισματάρικο ή αυταρχικό. Δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε διαμέρισμα, αλλά μπορεί να ζήσει σε μια μεγάλη αυλή. Επειδή είναι υπερπροστατευτικός, τη νύχτα έχει την τάση να γαυγίζει, όποτε ακούει οποιοδήποτε ύποπτο θόρυβο.


Το Θιβετιανό Μαστίφ είναι σκυλί μεγάλου μεγέθους, αφού το ύψος του κυμαίνεται από 61 μέχρι 72 εκ. και το βάρος του από 64 μέχρι 82 κιλά. Το τρίχωμα του είναι μακρύ, παχύ και διπλού στρώματος. Το χρώμα της γούνας του μπορεί να είναι μαύρο, σοκολατί, γκρι και διάφορες αποχρώσεις του χρυσού.


Δείτε περισσότερες εικόνες κ βίντεο παρακάτω








www.OloiGiaOlous.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια