Σουηδός μας δείχνει τον σωστό τρόπο για να αποφύγουμε μια επίθεση από αρκούδα.

Το να κάνεις βόλτα στο δάσος και να σου ορμήσει αρκούδα είναι κάτι που θα έκανε έναν…απλό θνητό να…πεθάνει από τον φόβο του.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τον Σουηδό Ραλφ Πέρσον, από το Λιούσνταλ, στα βόρεια της Στοκχόλμης: Ενώ εκπαίδευε τον σκύλο του στο δάσος, κατάλαβε ότι κάτι είχε αλλάξει όταν το γάβγισμά του «άλλαξε», σύμφωνα με σουηδικά ΜΜΕ.


Ο ίδιος έχει μεγάλη εμπειρία από τη δραστηριότητα στην ύπαιθρο, αν και παραδέχεται ότι δεν ήταν αρκετά προσεκτικός και δεν είχε πάρει μαζί του και όπλο. Ωστόσο, η προαναφερθείσα εμπειρία ήταν αυτή που τον έβγαλε από μια πιθανώς δύσκολη κατάσταση: Όταν η αρκούδα του όρμησε, ο ίδιος της…απάντησε φωνάζοντάς της δυνατά και παίρνοντας ανάλογη στάση ώστε να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο μεγαλόσωμος.

Η αντίδρασή του, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο από τον ίδιο και τη γυναίκα του, του έσωσε ίσως τη ζωή, καθώς η αρκούδα…τρόμαξε. «Έχω δει στο παρελθόν ακόμα και πελαργούς να διώχνουν αρκούδες» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι δεν πιστεύει στην «στρατηγική» του να πέσει κάτω και να κάνει τον νεκρό.



Δείτε το βίντεο




http://neosagroths.blogspot.gr/

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια