Δέντρο Παπαριά


Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει και η παπάγια και το αγγούρι. Πρόκειται για δέντρο της ερήμου του Αυνανιστάν το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά θηρευτές δεν πλησιάζουν.
Ο καρπός του εν λόγω δέντρου (παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 15ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις. Μπορεί εύκολα να πρηστεί λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία.

Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι).
Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα παπάρια είναι φυσιολογικά και λειτουργικά, γι αυτό και πρέπει να τύχουν προσοχής από τους γεωπόνους. Αυτή μάλιστα η δυσλειτουργία άλλως ανικανότητα αποδεικνύεται και με νόμους της φυσικής.



Καλλιέργειες 

Τα παπάρια καλλιεργούνται σε διάφορες χώρες. Άλλοι ισχυρίζονται πως η μεγαλύτερη παραγωγή γίνεται στην Αμερική, άλλοι λένε στην Αφρική και άλλοι στην Ελλάδα. Βέβαια όπως προαναφέρθηκε τα παπάρια δεν είναι πάντα λειτουργικά. Άρα αν κρίνουμε με επιστημονικά κριτήρια την λειτουργικότητα, οι καλύτερες χώρες είναι η Ινδία και η Κίνα.
Αν κρίνουμε βάσει ποσότητας τα αποτελέσματα πάλι διχάζουν, αφού το λίπασμα και οι συνθήκες ωρίμανσης και γαλούχησης παίζουν μεγάλο ρόλο. Τελευταία ακούγονται φήμες για παραγωγή γενετικά τροποποιημένων παπαριών.
Δεν γνωρίζουμε με σιγουριά αν αληθεύει.
Τελευταία παρατηρείται αύξηση της κατανάλωσης των γλυκύτατων αυτών καρπών από Έλληνες πολιτικούς.
Θεωρείται δεδομένο έδεσμα κατά το πρωινό, μεσημεριανό αλλά και το βραδινό τους. Αυτός είναι και ο λόγος που διαπρέπουν παγκοσμίως στην ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ.

Εκφράσεις 

Τα παπάρια και τα δέντρα παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας, στην Ελλάδα αφού πάντα οι Έλληνες τα θυμούνται στην καθημερινή ζωή.
Μεγάλη ένδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης είναι η προσφορά παπαριών "Πάρε τα παπάρια μου".
Επίσης κάτι που τυγχάνει μέγιστης σημασίας από εμάς λέμε "Στα παπάρια μου".
Σπανιότερα χρησιμοποιείται η μέτρηση παπαριών για ερευνητικούς λόγους "Μέτρησέ μου τα παπάρια". Βέρυ ιμπόρταντ πιπλ ορίζονται ως "παπάρες".
Επίσης οι καρποί της παπαριάς χρησιμεύουν και για κατασκευαστικούς λόγους όπως λέει και πολύ συχνά ο λαός "παπάρια πέργκολες" ή και "παπάρια μέντολες".

Κλίσεις

Η παπαριά
Της παπαριάς
Την παπαριά
Ω! Παπαριά
Οι παπαριές
Παπαριές


ΠΗΓΗ
http://frikipaideia.wikia.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια