“ΣΧΙΣΜΑ” στα μπλόκα;; Εξοργισμένοι οι αγρότες με μερίδα συναδέλφων τους…Πήγαν τους στο Μαξίμου, επέδωσαν υπόμνημα και ζητούν διάλογο με τον Τσίπρα – “Μας πρόδωσαν” λένε οι αγρότες από την Πελοπόννησο και τα Τέμπη

Εξοργισμένοι είναι αγρότες σε… πολλά μπλόκα σε όλη την χώρα από την απόφαση συναδέλφων τους να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου και να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους ζητώντας να γίνει διάλογος με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες αγρότες από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αλλά και από τα Τέμπη δεν συμφωνούν καθόλου με την κίνηση των συναδέλφων τους ενώ αναμένονται και αντιδράσεις και από άλλες περιοχές. Αυτό ωστόσο δείχνει ότι υπάρχει ένα κλίμα διάσπασης.


Ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε σε ενημερωτική ιστοσελίδα, ότι δεν ήξερε καν πως θα πάνε οι συνάδελφοί του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο τόνος του μάλιστα ήταν και λίγο ειρωνικός.

Για κίνηση εντυπωσιασμού εκ μέρους των συναδέλφων τους έκανε λόγο ο Μίλτος Μπασδάνης εκπρόσωπος από το μπλόκο των Μικροθηβών.

Οργισμένος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος των αγροτών της Ιεράπετρας, Μιχάλης Μαλλιωτάκης λέγοντας ότι θα έρθει στην Αθήνα γιατί τα αιτήματα που έχουν στείλει στον πρωθυπουργό είναι συγκεκριμένα.

«Είναι πολύ μπερδεμένη η κατάσταση. Υπάρχουν 3 – 4 τάσεις που εχουν διαμορφωθεί. Ακόμα και όλοι δεν συμφωνούν με όλους στα μπλόκα», είπε μιλώντας επίσης στο newsit.gr o Γιώργος Ανέστης από το μπλόκο του Κάστρου. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε τι πιστεύει εκείνος είπε: «Πιστεύω ότι έπρεπε να είχε γίνει συνενόηση και να υπάρχει ένα ενιαίο κείμενο. Από τον Οκτώβριο τους τα είχα πει αυτά».

Τα αιτήματα για διάλογο με τον πρωθυπουργό υποβλήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Όπως είπε ο κ. Αποστόλου «Υπάρχουν και άλλα αιτήματα και είναι θετικό ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες στην πρόσκληση του πρωθυπουργού. Θα περιμένουμε και άλλα αιτήματα γιατί θέλουμε όχι μόνο αντιπροσωπευτικότητα αλλά και ουσιαστικό διάλογο».

Και συνέχισε: «Θα καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε η επιτροπή των αγροτών που θα δει τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα γιατί αυτό είναι το ζητούμενο». Όταν ρωτήθηκε πότε θα γίνει η συνάντηση, απάντησε σύντομα..

Το υπόμνημα με τα αιτήματα επιδόθηκαν στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Αγγελο Τσέκερη.

Την ίδια ώρα, η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό θα καθορίσει τις λεπτομέρειες για το τι “δίνει” η κυβέρνηση στους αγρότες προκειμένου εκείνοι να άρουν από τους δρόμους τα τρακτέρ.

Οι πληροφορίες λένε πως σε ό,τι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών το Μαξίμου ετοιμάζει πρόταση με μειωμένα ποσοστά 12%, 14% και 20% για τα έτη 2017, 2018 και 2019. Με τον τρόπο αυτό και ενώ η αρχική πρόταση περιελάμβανε συντελεστές 14%,17% και 20% το Μαξίμου επιχειρεί να μειώσει κατά 15% τις εισφορές που θα πρέπει να δώσουν για την πρώτη διετία οι αγρότες.

Παράλληλα οι αγρότες με βάση το νέο σχέδιο θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον συντελεστή ασφάλισής τους δεν αποκλείεται να υπάρξει και εξαίρεση του ΟΓΑ από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με τον τρόπο αυτό το Μαξίμου θα δείξει διαλλακτική διάθεση στέλνοντας σαφές μήνυμα προσέγγισης, τουλάχιστον στους αγρότες που εμφανίζονται διατεθειμένοι να μπουν σε διάλογο, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης ή και διάσπασης του μετώπου των αγροτών.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια