Αγώνες με τρακτέρ [ΒΙΝΤΕΟ] 6 ημέρες στο χωράφι και την Κυριακή στην πίστα!


Στις Ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά στην Αμερική το τρακτέρ δεν είναι απλά ένα μηχάνημα μόνο για το χωράφι αλλά κυριολεκτικά τρόπος ζωής. Έτσι χρησιμοποιείται για καλλιέργεια, για μεταφορά αγροτικών προϊόντων αλλά και πολλών άλλων όπως ας πούμε οικοδομικών υλικών από δύσβατα λατομεία και τέλος ως ένα εργαλείο διασκέδασης.

Θα μου πείτε πως διασκεδάζει κανείς με το τρακτέρ; Μα με τις διάφορες μορφές αγώνων που διοργανώνονται με αυτά. Οι αγώνες ξεκίνησαν
φυσικά από την αντίπερα όχθη του ατλαντικού δηλαδή τις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1930 όταν τα πρώτα τρακτέρ αντικατέστησαν τα άλογα αργότερα επεκτάθηκαν και στην Ευρώπη η αρχή έγινε με το γνωστό σε όλους μας Tractor Pulling (τράκτορ πούλινγκ).

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο τα τρακτέρ που συμμετέχουν έχουν ιπποδύναμης μερικών χιλιάδων ίππων. Υπάρχουν βέβαια και extreme καταστάσεις με custom κατασκευές που μοιάζουν ας πούμε με τρακτέρ με θηριώδες δυο-τρεις αλλά και τέσσερις κινητήρες με γιγάντιους κομπρέσορες και ιπποδύναμης που φτάνουν τους 10.000 ίππους φυσικά οι πιλότοι γιατί περί πλωτών πρόκειται που το οδηγούν φορούν αντιπυρικές φόρμες και οι διοργανώσεις υποστηρίζονται από πολλούς σπόνσορες. Στην Ευρώπη, κυρίως στην Αγγλία τη Γερμανία και τη Δανία οι αγώνες επικεντρώνονται σε μορφή dragster (τρακτέρ σέρνουν βαριά φορτία) σε αναβάσεις λόφων με ένα φορτίο. Υπάρχουν βέβαια (κυρίως στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης) αγώνες trial με τρακτέρ δηλαδή ανώμαλος κυρίως λασπωμένος δρόμος αλλά και Tractor pulling σε απλή μορφή όπου ο διαγωνιζόμενος αντί να σέρνει τα έλκηθρα με μετακινούμενο φορτίο προσπαθεί απλά να σύρει ένα πρησμένο τρακτέρ.

Τέλος σε πάρα πολλές χώρες υπάρχουν αγώνες δεξιοτεχνίας με τρακτέρ όπου οι διαγωνιζόμενοι οδηγώντας κυρίως καλοσυντηρημένα παλιά τρακτέρ επιδεικνύουν τις δικές τους ικανότητες σε όλα αυτά η χώρα μας είναι απούσα βέβαια. Όπως λέει και η παροιμία «όποιος έχει πολύ πιπέρι ρίχνει και στα λάχανα», έτσι στις ΗΠΑ (χώρα της αφθονίας) η μορφή αγώνά με αγροτικά μηχανήματα είναι οι αγώνες τρακαρίσματος με κομπίνες!!!

Απολαύστε το βίντεο που επιμελήθηκε το agrotes.eu για εσάς.


thessaliatv.gr