Το μαύρο κοτόπουλο που είναι λιχουδιά και πανάκριβο στην Ασία


Μαύρη κότα όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει! 
Η μαύρη κότα όνομα και πράμα όμως ονομάζεται Ayam Cemani (κατάμαυρη κότα).
Η συγκεκριμένη ράτσα έχει ρίζες στην Ινδονησία όπου και συναντάται ποιο συχνά.
Οι μαύρες κότες λέγεται πως έχουν νόστιμο κρέας, αλλά η τιμή του είναι απαγορευτική μιας και ένα ολόκληρο πουλερικό μπορεί να φτάσει και τα 2000$. 
Από την άλλη ποιος θα είχε όρεξη να καταναλώσει κάτι τέτοιο; 


Και μπορεί στο δυτικό κόσμο τα εν λόγω κοτόπουλα να μην καταναλώνονται όμως στις ασιατικές χώρες αποτελούν λαχταριστό έδεσμα και τρώγονται μετά μανίας κυρίως σε σούπες όλων των ειδών, που θεωρούνται ιδιαιτέρως δυναμωτικές. 
Όσο για τη γεύση του κρέατος, όσοι έχουν δοκιμάσει λένε ότι δεν διαφέρει και πολύ από τα… κλασικά κοτόπουλα, ίσως μόνο αφήνει μια γλυκιά επίγευση.


Το μαύρο χρώμα των πουλιών δεν περιορίζεται μόνο στο φτέρωμα, αλλά και το δέρμα τους, το ράμφος, το εσωτερικό του στόματος και το κρέας τους. 
Ακόμη και τα ζωτικά όργανα των πουλιών είναι σκουρόχρωμα  ενώ το μόνο που δεν είναι μαύρο πάνω τους είναι το αίμα τους, αν και το σενάριο αυτό υπάρχει σαν θρύλος.