Ένας αγρότης την ώρα που έσκαβε ένιωσε κάτι μέσα στις λάσπες: Αυτό που έβγαλαν από κει, θα το θυμούνται για χρόνια…


O James Bristle από το Michigan δούλευε πρόσφατα στη φάρμα του όταν είδε κάτι παράξενο να ξεπροβάλλει από το χώμα. Προσπαθώντας να το ξεθάψει με ένα συνάδελφό του, κατάλαβε ότι αυτό το παράξενο αντικείμενο ήταν φτιαγμένο… από κόκκαλα! 


Μόλις βρήκε τα πλευρά του, βρήκε και το κρανίο του, τους σπόνδυλούς του, ακόμα και τους χαυλιόδοντές του – χωρίς να το ξέρει, είχε ξεθάψει ό,τι είχε απομείνει από ένα μαμούθ που έζησε πριν από χιλιάδες χρόνια! Σε εκείνο το σημείο το ήξερε ότι έπρεπε να καλέσει ειδικούς, γι’αυτό και επικοινώνησε με διάφορους παλεοντολόγους από το πανεπιστήμιο του Michigan για να το κοιτάξουν. Απ΄ ό,τι φάνηκε, τα κόκαλα ήταν 15,000 χρονών, κάνοντας την ανακάλυψή του μία από τις πιο σημαντικές της σύγχρονης εποχής. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μαμούθ θα ονομαστεί «Bristle Mammoth», από το όνομα αυτού που το ανακάλυψε. 



Υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι μία διασταύρωση ενός woolly mammoth και ενός Columbian mammoth. Ο Bristle αποφάσισε να δωρίσει τον σκελετό στο πανεπιστήμιο για να μπορούν να το βλέπουν όλοι, μία έντιμη και αλτρουιστική πράξη ενός πολύ σκληρά εργαζόμενου άντρα. “Θα ήθελα να πάει σε ένα μέρος όπου θα μπορούν να το βλέπουν πολλοί και να μαθαίνουν την ιστορία κοιτώντας το. Αυτό είναι το σωστό». 

πηγη contraseolous.gr