Τρίτη απόγευμα πληρώνεται το 50% από τα δικαιώματα και μετά πετρέλαιο και βιολογικά


Όλα έτοιμα, λένε αρμοδίως, είναι να πιστωθούν την Τρίτη 11 Νοεμβρίου οι λογαριασμοί των δικαιούχων με την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 8 Νοεμβρίου αποκλειστικά μαζί με το ειδικό ένθετο για τη φορολογία.

Αν και δεν έχει κλείσει ακόμα το θέµα των συµψηφισµών, βάσει νοµοθεσίας δεν γίνεται να «πειραχθεί» η πρώτη δόση.Αν και δεν έχει κλείσει ακόμα το θέµα των συµψηφισµών, βάσει νοµοθεσίας δεν γίνεται να «πειραχθεί» η πρώτη δόση.
Το δρόµο για την πληρωµή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης που έχει προγραµµατιστεί για την Τρίτη 11 Νοεµβρίου, άνοιξε η υπογραφή της σύµβασης µεταξύ ∆ηµοσίου και Τράπεζας Πειραιώς για τη διαχείριση του λογαριασµού ΕΛΕΓΕΠ. Να σηµειωθεί εδώ ότι αν και ακόµα δεν φαίνεται να έχει κλείσει το θέµα των συµψηφισµών των χρεών των αγροτών µε τις κοινοτικές επιδοτήσεις, βάσει νοµοθεσίας δεν γίνεται να «πειραχθεί» η πρώτη δόση, ωστόσο συζητείται ακόµα πιθανή παρακράτηση από την εξόφληση του τσεκ.


Οι πληροφορίες θέλουν το θέµα του συµψηφισµού απαιτήσεων αγροτών µε ληξιπρόθεσµες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταµεία και εν προκειµένω προς τον ΟΓΑ, να διευθετείται µε µια «πολιτική δέσµευση» των εµπλεκοµένων πλευρών, µε τη συµφωνία να προβλέπει ότι ο συµψηφισµός µέσω του Η∆ΙΚΑ θα περιορίζεται σε απαιτήσεις αγροτών που προέρχονται από υποχρεώσεις του κράτους, δηλαδή ΦΠΑ, Ειδικό Φόρο Πετρελαίου, φόρο εισοδήµατος κ.α. και δεν θα επεκτείνεται σε παρακράτηση κοινοτικών ενισχύσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν και τυχόν τριβές µε τις αρµόδιες κοινοτικές αρχές.


Αυτή είναι και η βασική αιτία για την καθυστέρηση στην πληρωµή της β’ δόσης του αγροτικού πετρελαίου, η οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει τις «επόµενες ηµέρες» και παρά το ότι οι φάκελοι των δικαιούχων βρίσκονται στο υπουργείο Οικονοµικών. Ως πιθανότερη ηµεροµηνία θεωρείται το χρονικό διάστηµα µετά την πίστωση της ενιαίας ενίσχυσης και πριν την πληρωµή των βιολογικών, την οποία ο αναπληρωτής υπουργός τοποθετεί τώρα στο δεύτερο δεκαπενθήµερο του Νοεµβρίου.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια