Αποστόλου: Πρέπει να δίνεται σε όλους μια συνταξούλα 260-280 ευρώ


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας για τον ΟΓΑ , το χαρακτήρισε Ταμείο με κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ τόνισε πως «μία συνταξούλα 280 ευρώ θα πρέπει να δίνεται σε όλους».

Μιλώντας στον Real fm ο κ.Αποστόλου είπε χαρακτηριστικά «υπάρχουν 1.300.000 άνθρωποι που βλέπουν τον ΟΓΑ σαν το Ταμείο τους και πρέπει να κρατηθεί για να μπορεί να παρέχει μία σύνταξη. Πρέπει μια συνταξούλα 280-260 ευρώ να δίνεται σε όλους αδιακρίτως αν είναι ή δεν είναι ασφαλισμένοι και η βασική σύνταξη που έχουν σήμερα οι αγρότες 310 ευρώ να την ανεβάσουμε στα 384 ευρώ.


Την ίδια ώρα είπε πως η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης των αγροτών μετά και το προσκλητήριο που απηύθυνε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
«Η συνάντηση θα γίνει. Είναι θέμα να ανταποκριθούν οι αγρότες. Έχουμε στείλει την πρόσκληση και περιμένουμε να απαντήσουν», είπε στον Real fm ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος.

Τέλος, υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση «βρισκόμαστε για διαπραγμάτευση-μόνο για το ασφαλιστικό- έχουμε καταθέσει προτάσεις και δεν ξέρουμε αν θα γίνουν αποδεκτές (σσ από τους δανειστές)».

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια