Ο Τσίπρας τρέμει τους αγρότες – Τα τρακτέρ «πνίγουν» το Μαξίμου


ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΥΜΑ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ – ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

Αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά το μαζικό «παρών» χιλιάδων αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαδήλωσαν εναντίον του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθείται με τις ευλογίες των «οικονομικών δολοφόνων» του μνημονιακού Κουαρτέτου.


Η εκτεταμένη χρήση χημικών, δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης, αν και δημιούργησε χθες, Πέμπτη (28/01/2016) μια αποπνικτική ατμόσφαιρα έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντούτοις δεν κατόρθωσε να αποκρύψει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Την ένδεια του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου, που βλέπουν πλέον καθημερινά να γιγαντώνεται το κύμα της αγανάκτησης από το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις διαστάσεις που λαμβάνουν στο εξής οι κινητοποιήσεις των αγροτών και φαίνεται πως αναζητά εναγωνίως λύση,ώστε να αποφορτιστεί η έντονη δυσαρέσκεια αλλά και να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε», που επιχείρησαν να εφαρμόσουν υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα, με μεθόδους που παρότρυναν σε όξυνση του κοινωνικού αυτοματισμού, έπεσε στο κενό με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μεταφορείς και οδηγοί οχημάτων δημοσίας χρήσης, οι επιστήμονες και οι ερευνητές, όλοι μαζί αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό των αγροτών, ζητώντας με μία φωνή όλοι την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και την επανέναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση.

Και μπορεί τα χθεσινά εγκαίνια της Agrotica στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ να ματαιώθηκαν υπό το βάρος των σοβαρών επεισοδίων και της γενικότερης ατμόσφαιρας που μύριζε από νωρίς μπαρούτι, ωστόσο οι αγρότες εγκαινίασαν με τον δικό τους τρόπο την έκθεση, στέλνοντας το μήνυμα στον πρωθυπουργό και το επιτελείο του πως κανείς δεν προτίθεται να κάνει το παραμικρό βήμα πίσω.


«Εμπρός τρακτέρ και πίσω Σόιμπλε…»


Το Μαξίμου είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι έχει θορυβηθεί. Ίσως γιατί είναι η πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια μνημονιακών εκβιασμών που ο Έλληνας δεν μπορεί πια να ζαλικωθεί κι άλλα επιπρόσθετα βάρη. Η κυβέρνηση φοβάται μια ξαφνική ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Στην πραγματικότητα, την τρέμει.

Και τούτο, επειδή πλέον διακυβεύεται το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών, εργαζομένων και συνταξιούχων που καλούνται για πολλοστή φορά να δώσουν τα πάντα στο βωμό των Θεσμών και του «Μνημονίου 3».

Οι εικόνες της κομματικής φιέστας που έστησαν από κοινού Μαξίμου και Κουμουνδούρου στο κλειστό του Φαλήρου την περασμένη Κυριακή δεν έπεισαν κανέναν για τις αληθινές προθέσεις του πρωθυπουργού. Πού πήγε, αλήθεια, η Αριστερά και η Ελπίδα της που ευαγγελιζόταν με περίσσιο θράσος ο κ. Τσίπρας; Αυτή είναι η προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων; Κι από πότε η Αριστερά έγινε συνώνυμο των πιο βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την προκοπή αυτής της χώρας;

Όμως, πλέον ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του φοβούνται πολύ περισσότερο τους πολίτες, παρά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους υπολοίπους «πρωταγωνιστές» των δανειστών. Ίσως γιατί, αυτήν ακριβώς τη στιγμή, αισθάνονται πως οι αγρότες και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι αυτής της πολύπαθης χώρας είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε αδιέξοδο, επειδή γνωρίζει πως οποιαδήποτε πρόταση προς όφελος των αγροτών θα προσκρούσει στις απαιτήσεις του Κουαρτέτου. Ο κόσμος θέλει δουλειά, κύριε πρωθυπουργέ. Όχι επαιτεία και συνεχή ταπείνωση, θαρρεί κανείς πως μια ολάκερη χώρα καλείται να λογοδοτήσει ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα!

Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι άλλες εικόνες από αυτοκτονίες, ψάξιμο στα σκουπίδια και τα χέρια των συνανθρώπων μας να ικετεύουν για μια σακούλα ζαρζαβατικά ή ένα πιάτο φαΐ στα συσσίτια αλληλεγγύης. Δεν πρέπει να τελειώσουμε κάποια στιγμή με όλα αυτά;

Όταν υπογράφατε το κατάπτυστο τρίτο Μνημόνιο δεν ξέρατε ότι θα σπέρνατε ανέμους και θα θερίζατε πολύ σύντομα θύελλες;

Φροντίστε, λοιπόν, να βρείτε λύση, μιλήστε με τους εργαζόμενους από μηδενική βάση, γιατί εάν δεν τελειώσετε εσείς αυτό το μείζον κοινωνικό πρόβλημα που έχετε δημιουργήσει με τις πολιτικές σας, τότε θα «τελειώσει» αυτό εσάς τους ίδιους. Και, μάλιστα, πολύ πιο γρήγορα από όσο περιμένετε…

newsbomb

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια