Στο δρόμο οι αγρότες στην Κρήτη - Μπλόκα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο


Στο δρόμο βγήκαν αγρότες και στην Κρήτη ενώνοντας την φωνή τους με εκατοντάδες συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα... ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό. Αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν στήσει μπλόκα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο πραγματοποιώντας ολιγόωρες διακοπή στην κυκλοφορία και συμβολικούς αποκλεισμούς στο οδικό δίκτυο, ενώ οι κινητοποιήσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλη συμμετοχή.

Συλλαλητήριο και μπλόκο στα Χανιά - Ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλο το Νομό Χανίων, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς εκφράζοντας με συνθήματα και πανό την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση..Στη συνέχεια, το σκηνικό της κινητοποίησης από το κέντρο των Χανίων μεταφέρθηκε στον ΒΟΑΚ, στο μπλόκο που έστησαν περίπου στη 13:00 αγροτοκτηνοτρόφοι στην εθνική οδό, στα Μεγάλα Χωράφια









Οι συγκεντρωμενοι, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία από το κέντρο των Χανίων, προς την εθνική οδό, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο και διακοπή της κυκλοφορίας.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο, πραγματοποιώντας ολιγόλεπτους αποκλεισμούς στο σημείο, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις της πανελλαδικής συντονιστικης επιτροπής για παράταση των μπλόκων επ'αόριστον.


Μπλόκο στο Ατσιπόπουλο - Συνεχίζεται η κατάληψη του ΟΓΑ στο Ηράκλειο

Έντονη είναι και η κινητοποίηση των αγροτών στο Ρέθυμνο όπου από το πρωί, αγρότες έχουν στήσει μπλόκο στον κόμβο του Ατσιπόπουλου.

Στο Ηράκλειο, οι αγρότες για δεύτερη ημέρα, παραμένουν στο μπλόκο στον κόμβο Πραιτωρίων, στο δήμο Αρχανών - Αστερουσιών, ενώ συνεχίζουν τον επ’ αόριστον αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ, απευθυνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε έναν παγκρήτιο ξεσηκωμό στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται το σχέδιο νόμου στη Βουλή. Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο Ηράκλειο, με πορεία διαμαρτυρίας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια