Κέφαλος βραστός με λαδολέμονο


Υλικά:

Ψάρι κέφαλος (το καθαρίζουμε και του βάζουμε λίγο αλάτι και λεμόνι)
3-4 καρότα (κομμένα στα δυο)
4 πατάτες ( κομμένες στα δυο ))
2 κρεμμύδια ξερά (τα καθαρίζουμε και τ' αφήνουμε ολόκληρα)
1 ματσάκι σέλινο (το κόβουμε)
2-3 λεμόνια  (το χυμό τους)
1/2 φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο, και τα κρεμμύδια ρίχνουμε από πάνω το λάδι και βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει όλα, βάζουμε αλάτι και ανοίγουμε τη φωτιά μας να ψηθούν (δεν κλείνουμε το πώμα της κατσαρόλας).
Η φωτιά να είναι σιγανή και να το κοιτάζουμε πότε -πότε να μην μας πολυψηθούν και λιώσουν.
Λίγο πριν ψηθούν καλά (να στέκονται), βάζουμε μέσα το ψάρι μας ολόκληρο ή κομμένο σε κομμάτια, το ψήνουμε ρίχνουμε και άλλο αλάτι εάν χρειάζεται και το λεμόνι. Μόλις είναι έτοιμο το  βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω το πιπέρι μας και αν χρειαστεί και χυμό λεμονιού. Το σερβίρουμε ζεστό και με μπόλικο ψωμί

Καλή μας όρεξη!