Παρεμβαίνει εισαγγελέας για το νοθευμένο γάλα στη Θεσσαλία

Κατεπείγουσα έρευνα για το ζήτημα του «ελληνοποιημένου» και «νοθευμένου» αιγοπρόβειου γάλακτος διέταξε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Ο κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς το θέμα αφορά (κυρίως) όλη τη Θεσσαλία, δηλαδή τη ραχοκοκαλιά της αγροκτηνοτροφικής οικονομίας της χώρας.


Η έρευνα ξεκινάει έπειτα από καταγγελίες για τις οποίες έλαβε γνώση η Εισαγγελία Εφετών και τα αποτελέσματά της θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τόσο ταλαιπωρημένο κλάδο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες έχει δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τις παράνομες εισαγωγές και «ελληνοποιήσεις» του γάλακτος από χώρες κυρίως των Βαλκανίων αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης. Το φαινόμενο βάσει όσων καταγγέλθηκαν λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και με αυτόν τον τρόπο, ζημιώνονται άμεσα και σε μεγάλο βαθμό οι Ελληνες παραγωγοί. Λόγω του μεγέθους του φαινομένου και του όγκου του «βαφτισμένου» αιγοπρόβειου γάλακτος η αγορά πραγματικά «πλημμυρίζει» από νοθευμένο γάλα, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν τρόπο να αντιδράσουν οι νόμιμοι κτηνοτρόφοι. Όπως καταγγέλλεται μεταξύ άλλων επρόκειτο για πράξεις που πλήττουν επί της ουσίας τον πυρήνα της ελληνικής οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν λίγες ημέρες με επιστολή τους προς την «ΕτΔ» οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Αραδοσιβίων, Ολύμπου, Τσαριτσάνης, Σαρανταπόρου, Βαλανίδας και Ποταμιάς, κατήγγειλαν την ύπαρξη «καρτέλ» και την ανοχή στην πρακτική των ελληνοποιήσεων.

eleftheria.gr