Ο «αρραβώνας» έγινε, ο «γάμος» οσονούπω



Την Κυριακή 16-2-2014 συναντήθηκαν Δημ. Αντωνίου και κτηνοτρόφοι στη Λάρισα για εκλογική συνεργασία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτό το διάστημα, γίνονται διεργασίες για πιθανή συνεργασία του γιατρού Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος έχει ήδη νόμιμο κόμμα υπό την επωνυμία «ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΕΙΤΕΙΑΣ», με το εκκολαπτόμενο κόμμα των κτηνοτρόφων, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα λάβει «σάρκα και οστά», αφού ετοιμάζεται το καταστατικό και η κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο για να πάρει τη νόμιμη λειτουργία ως κόμμα. Μάλιστα, την Κυριακή 16-2-2014 υπήρξε μια πρώτη συνάντηση «κορυφής» στη Λάρισα, μεταξύ των δύο πλευρών για να «ανιχνευθούν» οι λεπτομέρειες αυτής της προσέγγισης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο ο κ. Αντωνίου, όσο και οι εκπρόσωποι του κτηνοτροφικού κόμματος είναι θετικοί σε μια τέτοια συνεργασία, αναφέροντας χαρακτηριστικά «θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την πατρίδα και τους πολίτες, ο αρραβώνας έγινε, ο γάμος οσονούπω».

Ήδη, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μέχρι αυτή τη στιγμή και στα δύο πολιτικά σχήματα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από άτομα τα οποία θέλουν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι ευρωβουλευτές στις εκλογές του Μαΐου.

Οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας, ως φαίνεται, παίρνουν οριστικό διαζύγιο από τα κόμματά τους και τις πολιτικές γραμμές και, απευθυνόμενοι σε όλους τους Έλληνες πολίτες, τους καλούν να «τιμωρήσουν με την ψήφο τους όλους όσοι από το 1974 μέχρι σήμερα ρημάζουν τη χώρα».

Στο χορό των συνεργασιών μπαίνει και ο κτηνοτρόφος από την Ορεστιάδα Έβρου κ. Βάκης Τσιομπανίδης, ο οποίος έστησε διαδικτυακά το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) αλλά δεν κατέθεσε ακόμη το καταστατικό στον Άρειο Πάγο και όπως φαίνεται, στο ανώτατο δικαστήριο θα πάει ένα συνενωμένο κτηνοτροφικό κόμμα, το οποίο θα συνασπιστεί με αυτό του κ. Αντωνίου.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Γιάννης Γκρίνιας, αναφέρει: «Η πρωτοβουλία και η κάθοδός μας στις ευρωεκλογές σκοπό έχει την προάσπιση των συμφερόντων μας και ως μία απάντηση προς το κράτος των Αθηνών ότι δεν πάει άλλο, αφού μέχρι σήμερα έχουν γίνει ατελείωτες προσπάθειες από όλες τις κτηνοτροφικές οργανώσεις της χώρας με προτάσεις προς όλους τους αρμόδιους να βελτιωθεί η τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι».

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Τζιότζιος, δηλώνει: «Βαρεθήκαμε να μας αρμέγουν. Κουραστήκαμε με τους ανεπάγγελτους με τις γραβάτες και τα κοστούμια. Θέλουμε να πάρουμε την τύχη της χώρας στα χέρια μας, σ’ αυτά τα χέρια που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και πληρώνουν καθημερινά τα χαράτσια τους. Τέλος το άρμεγμα πια. Τόσα χρόνια στις εκλογές βγαίναμε για βοσκή, τώρα θα βγούμε στους δρόμους και θα μας βρουν απέναντι».

Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα των κτηνοτρόφων, τονίζονται τα εξής:

«Έφτασε η ώρα να παλέψουμε και εμείς οι άνθρωποι της παραγωγής πολιτικά εφόσον δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή για το μέλλον μας. Δεν θα αφήσουμε πια να αποφασίζουν άλλοι για τη μοίρα μας και την πορεία μας. Προσκαλούμε στο πλευρό μας όλους τους Έλληνες πολίτες που εκτιμούν τον αγώνα μας και μοιράζονται μαζί μας αυτό το άδικο καθεστώς της γραφειοκρατίας, της αβάσταχτης φορολογίας, της ανύπαρκτης υγείας και παιδείας, της μείωσης των εισοδημάτων, της τιμωρίας των ενεργών και παραγωγικών ανθρώπων και του ξεπουλήματος της αξιοπρέπειας της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών».

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ