Κατηγορηματικό «όχι» της τρόικα για γάλα, φάρμακα και βιβλία

Αγροτική Οικονομία
«Δύσκολα θα τελειώσουμε έως την Παρασκευή. Εάν στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει πιο απλή δουλειά δεν κλείνουμε, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται με τα άλλα ζητήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος, μετά το πέρας της συνάντησης στο ΥΠΟΙΚ, που ολοκληρώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με βασικό αγκάθι τη διαπραγμάτευση στις διαρθρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στις προτάσεις του ΟΟΣΑ ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μία ακόμη μαραθώνια συνάντηση της τρόικα με υπουργούς της κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έλαβε το κατηγορηματικό «όχι» της τρόικα για γάλα, φάρμακα και βιβλία με τους υπουργούς της κυβέρνησης να παραπέμπουν πλέον σε πολιτικές αποφάσεις.

Διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει και στο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, όπου οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να βρεθούν επιπλέον 4.000 εργαζόμενοι προκειμένου να συμπληρωθεί ο κατάλογος των 12.500 διαθέσιμων του δεύτερου «γύρου».

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνει οτι οι επιπλέον διαθέσιμοι θα προέλθουν από το υπουργείο Εσωτερικών.

Διαφωνία υπήρξε και για το εάν οι 1.680 υπάλληλοι που απολύθηκαν και επέστρεψαν στις θέσεις τους με προσωρινές εντολές δικαστηρίων θα μπορούν να συμπεριληφθούν στο συνολικό αριθμό των απολύσεων.

Επιπλέον, διαφωνία υπήρξε και στις εμπορικές μισθώσεις αλλά και στη διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος, την οποία η τρόικα το συναρτά με την βιωσιμότητά του.

Αύριο Τρίτη θα υπάρξει συνάντηση της τριμερούς με τους υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης, ενώ μέχρι και την παρασκευή οι εκπρόσωποι των δανειστών θα μεταβούν σε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

«Δύσκολα θα τελειώσουμε έως την Παρασκευή. Εάν στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει πιο απλή δουλειά δεν κλείνουμε, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται με τα άλλα ζητήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος.

«Εμμένουμε στις θέσεις μας. Δεν έχει κλείσει τίποτα. Θα ξανασυναντηθούμε» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή: skai.gr