Ηρεμήστε φυσικά με πασιφλόρα!


Επειδή οι καιροί και οι συνθήκες το απαιτούν, συνεχίζουμε με την παρουσίαση των ηρεμιστικών βοτάνων που μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα ή ακόμα και να τα παράγουμε, είτε σε περιορισμένη κλίμακα για εμάς, την οικογένεια και τους φίλους μας, είτε ακόμη και επιλέγοντας τα ως επαγγελματική παραγωγή.

Η παραγωγή και η εμπορία εξάλλου των ηρεμιστικών βοτάνων πέρα απο τα συμπτώματα (νευρικότητα, άγχος και αϋπνία) μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε
, αν στραφούμε επαγγελματικά στην παραγωγή και στην εμπορία τους, την κύρια αιτία του σύγχρονου άγχους που είναι η ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα.

Είναι πραγματικά περίεργο και ίσως αυτό πληρώνουμε σήμερα, το γεγονός πως ενώ μας ανήκει η πιο όμορφη και παραγωγική γη στον πλανήτη, δεν προσπαθήσαμε ποτέ οργανωμένα ως κοινωνία να εστιάσουμε στην ποιοτική παραγωγή υψηλής ποιότητος προϊόντων, εξάλλου τα κέρδη ως γνωστόν έρχονται κυρίως απο την ποιότητα και όχι απο την ποσότητα.

Η σύγχρονη, ευτυχώς περιορισμένη, ιδιότυπη ρατσιστική αντιμετώπιση των ξένων προς τη χώρα μας μπορεί να αφορά σε μια σειρά παραμέτρων και ενα σύνολο κλισέ, που σταδιακά αποδομούνται στην πράξη, όμως ΠΟΤΕ κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει τον ήλιο, τα χώματα, τη φύση και τα προϊόντα της χώρας μας.

Ενα απο αυτά το οποίο και απαντάται ακόμα και στην ελληνική φύση είναι η πασιφλόρα. Αν και προήλθε ως φυτό απο το εξωτερικό, κυρίως ως καλλωπιστικό φυτό πλέον απαντάται σε πολλά σημεία και φυσικά μπορεί να καλλιεργηθεί, μάλιστα οι ντόπιοι λόγω της μορφής του φυτού, την αποκαλούν ρολογιά ή ορολογιά αφού το φυτό μοιάζει με φανταχτερό ρολόι.

Υπάρχουν φυτώρια που προωθούν σπόρους ή μικρά φυτά.

Οι ιδιότητες

Η πασιφλόρα είναι ενα εξαιρετικό φυσικό ηρεμιστικό που η χρήση του σε πολλά σκευάσματα ή και αφεψήματα συνδυάζεται και με τη βαλεριάνα.

Βοηθάει να έχουμε έναν ήρεμο κα συνεχόμενο ύπνο, μειώνει το στρες και την ένταση, υποβοηθά στη ρύθμιση της πίεσης και στη σωστή λειτουργία των εντέρων και γενικότερα του πεπτικού μας συστήματος.

Γιατί λοιπόν να καταφεύγουμε με ευκολία στα χημικά φρμακευτικά σκευάσματα που πέραν του εθισμού προκαλούν ένα σωρό απο παρενέργειες και να μη στρεφόμαστε σε όλα αυτα που απλόχερα μας χαρίζονται απο τη φύση.

Πάντα φυσικά συμβουλευόμενοι το γιατρό και το φαρμακοποιό μας.