Το πρώτο Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα προ των πυλών

Α.Κ.Κ.ΕΛ: Το πρώτο Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα προ των πυλών - Υποψήφιος και ο πρόεδρος των αγροτών Νέστου Γιάννης Πασαλίδης; 7 Μαρτίου 2014 Το πρώτο Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα στην Ελλάδα είναι προ των πυλών. Ένας κτηνοτρόφος από την Ορεστιάδα, ο κ. Βάκης Τσιομπανίδης, έχει ετοιμάσει ήδη το καταστατικό του κόμματος, το οποίο έθεσε πριν από λίγες ημέρες προς δημόσια διαβούλευση. 
Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ο κ. Τσιομπανίδης θα καταθέσει το καταστατικό στο Πρωτοδικείο για αναγνώριση και στη συνέχεια, μαζί με τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσει τις θέσεις του νέου κομματικού φορέα και το πρόγραμμα διακυβέρνησης. Όπως αναφέρεται στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Α.Κ.Κ.ΕΛ., βασική αρχή της νέας παράταξης είναι η δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία του με ψηφιακές διαδικασίες, όπου αυτό είναι εφικτό και εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στο εσωτερικό του. 

Το κόμμα, όπως επισημαίνουν οι ιδρυτές του, λειτουργεί με βάση τις αρχές της Δημοκρατίας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γ.Σ. του ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) και δεν τοποθετείται στον ξεπερασμένο πολιτικό άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά. 
Τα θέματα που αναμένεται να αναδείξει ο νέος πολιτικός φορέας κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είναι αυτά, της οργάνωσης της αγροτικής και κτηνοτροφικής ζωής της κοινωνίας μας, της μεγαλύτερης συμμετοχής όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας με φυσική παρουσία ή με ψηφιακά μέσα κατά περίπτωση, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, της προώθησης της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης, της προστασίας του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας, της επιβίωσης των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων, της αποτροπής κάθε είδους αδικίας σε βάρος του πρωτογενούς τομέα, της βελτίωσης του επιπέδου ζωής αγροτών και κτηνοτρόφων και της τροποποίησης της νομοθεσίας για τις πατέντες, σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να υπάρξει μείωση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. 

Βασικός στόχος του νέου κόμματος είναι να πάρει μέρος στις επικείμενες ευρωεκλογές και να εκπροσωπηθούν στο υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτιο όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι πρώτοι υποψήφιοι του Α.Κ.Κ.ΕΛ. προέρχονται από τον Έβρο και την Θεσσαλία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές κρούσεις έγιναν από τον κ. Τσιομπανίδη και στη δική μας περιοχή. Μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί θετικά ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Θάνος Αθανασιάδης, ο οποίος έλκει την καταγωγή από την Λεκάνη. Σε συζητήσεις με τους ιδρυτές του κόμματος βρίσκεται εδώ καιρό και ο πρόεδρος των Αγροτών του Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης. Ερωτηθείς για το θέμα αυτό ο ίδιος απάντησε ότι: «Γίνονται κουβέντες με τους ιδρυτές αυτού του κόμματος, που δεν είναι το πρώτο αγροτικό κόμμα στην Ελλάδα αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία. 
 Για το αν θα συμφωνήσω ή όχι τίθενται πολλά θέματα. Χαίρομαι που οι συνάδελφοί μου έχουν προχωρήσει σε μια κίνηση, αλλά έχω πει ότι δεν πρέπει να μείνουν μόνον στον πρωτογενή τομέα. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις, είναι κάτι που γεννιέται τώρα, δεν είναι εύκολο. Δυστυχώς, μόνον τα περιφερειακά μέσα ασχολούνται με τους αγρότες, εμείς δεν είμαστε «ποτάμια» ή «ρυάκια», δεν έχουμε αναγνωρισιμότητα, ασχολούνται τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης μαζί μας, μόνον όταν έχουμε κινητοποιήσεις.»

 Όσον αφορά τις μέχρις στιγμής απαντήσεις που έχουν δοθεί στους αγρότες επί των αιτημάτων τους από τους κυβερνώντες, ο κ. Πασαλίδης δηλώνει ότι «Έχουν βγει αρκετές διευκρινιστικές εγκύκλιοι όσον αφορά το φορολογικό και περιμένουμε 2-3 μεγάλα αιτήματα, όπως είναι το πετρέλαιο και τα ημερομίσθια των οικογενειών των αγροτών που ζητάμε να συνυπολογίζονται ως έξοδο, για τους εργάτες γης, έλληνες και αλλοδαπούς. Ο κ. Θεοχάρης φάνηκε συνεπής, γι αυτό και εκδόθηκαν διευκρινιστικές εγκύκλιοι σε θέματα της δικής του αρμοδιότητας. Όσον αφορά τον κ. Τσαυτάρη, εμείς έχουμε ζητήσει να παραιτηθεί.» Πηγή: Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Πηγή: KavalaPress.gr