Kερδοφόρες Καλλιέργειες

Η καταστροφική πολιτική των τελευταίων ετών και η ραγδαία επιδείνωση της ανεργίας οδήγησαν σε τέλμα εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά. Όπως είναι προφανές ο δημόσιος τομέας πνέει τα λοίσθια, ενώ ο κλασικός ιδιωτικός τομέας της παροχής υπηρεσιών (ειδικώς μα και \ αορίστως...) εξαρτώμενος αποκλειστικά από την νόμιμη και παράνομη κρατική δίαιτα αφήνει πίσω του άδεια καταστήματα και γραφεία, ανέργους και κόκκινα δάνεια! Καλή η εισαγωγή θα μου πείτε αλλά αυτά τα εμπεδώσαμε! Θα ρωτήσω σίγουρα; Σίγουρα θα μου πείτε! Ε, λοιπόν δεν είναι καθόλου έτσι και θα σας το αποδείξω!

Αυτό που πραγματικά μπορεί να αποτελέσει μια πραγματική λύση
για την προβληματική κατάσταση που μας σέρνει είναι μια οικονομία που παράγει κάτι χειροπιαστό, χρήσιμο, απαραίτητο ή έστω κάτι απο αυτά! Και τι περισσότερο από τη γεωργία! Θα μου πείτε μα η επιστροφή στη γη είναι κάτι που ακούμε παντού, το διαβάζουμε το βλέπουμε! Κι εσείς σε αυτό το μπλογκ, αυτό μας λέτε! Σωστά! Με τη διαφορά οτι εμείς σας το προτείνουμε με καθε επιφύλαξη, γνωρίζοντας σας στο βαθμό που μας αναλογεί τις δυσκολίες αλλά και την προσοχή που πρέπει να δείξετε ως αδαείς στα της γης, στους γαμψώνυχες των εταιριών που αναλαμβάνουν να σας στήσουν τη δική σας καλλιέργεια....μη έχοντας ιδέα πως είναι απο κοντα αυτό που σας πουλάν και συνήθως μη έχοντας οι ίδιοι δική τους ανάλογη καλλιέργεια. Συγγνώμη για το μακροσκελές της εισαγωγής. Κλείνοντας να σας πούμε πως για ευνόητους λόγους πολλοί εκμεταλεύονται την τάση της επιστροφής στη γη, επιχειρηματικά, πολιτικά κα. Όμως αν και γίνονται βήματα η ανταπόκριση του κόσμου αν και υπάρχει ....δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο λέγεται...Μακάρι να πειστούν λοιπόν όλοι γι αυτό! Εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και θα συνεχίσουμε να οξύνουμε τη φαντασία αλλά και θέλησή σας με πληροφορίες...Λοιπόν επικερδής επιχειρήσεις δεν θέλουμε όλοι. Το blog μας είναι γεμάτο ξεκοκαλίστε το προς τα πίσω στις παλαιότερες αναρτήσεις και θα βρείτε πολλά. Αλλά ας σας δώσουμε μερικές ακόμη συγκεντρωμένες ιδέες!

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Είναι ο ανεκμετάλλευτός μας πλούτος και με το κλίμα που έχουμε θα έπρεπε να είμαστε οι leaders τουλάχιστον της Ευρώπης. Πρόκειται για εύκολα φυτά τα περισσότερα εκ των οποίων είναι και μελισσοτροφικά. Πολλά απο αυτά ευδοκιμούν σχεδόν σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και απαντώνται σχεδόν παντού. Η καλλιέργεια τους δεν είναι συνήθως ιδιεταίρως απαιτητική σε φροντίδα νερό και ποιότητα εδάφους. Μιλώντας με αριθμούς και χωρίς καμία προσπάθεια να χρυσώσουμε το χάπι...μπορούν να αποδώσουν έως και 1000 ευρώ το στρέμμα, μέγιστη τιμή...αναλόγως φυσικά μιας σειρας παραμέτρων, με τον μέσο όρο να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα.. Να αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά (τσαι βουνου ριγανη φασκόμηλο κρόκος (μόνο για Κοζάνη) μελισσόχορτο, λεβάντα, τριαντάφυλλο, γλυκάνισος, βασιλικός, άνηθος, χαμομήλι, δυόσμος, κύμινο μελισσόχορτα κα) Όμως και πάλι σας τονίζουμε....δεν είναι τόσο απλό, το μόνο απλό είναι να καλλιεργηθούν. Το ζήτημα είναι πόσα θα καλλιέργήσετε και πως θα τα διαθέσετε ωστε να ξέρετε ΠΟΥ και ΠΟΣΟ και για ΠΟΣΟ θα τα διαθέτετε. Υπάρχουν ανα την Ελλάδα σημαντικές προσπάθειες και googlαρωντας λίγο ή σκαλίζοντας το blog μας θα βρείτε πολλές απο αυτές...Αλλά εμείς έχουμε μια ιδέα και παροτρύνουμε άπαντες σε αυτή την κατεύθυνση..

Γνωρίζετε κι άλλους; Άλλους ανέργους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γη; Που θα μπορούσατε να συνεργαστείτε; Που έχουν γνώσεις με τις νέες και εν γένει τεχνολογίες; Που μπορούν να δουλέψουν ομαδικά, με ενθουσιασμό; Να ψάξουν όλες τις επιδοτήσεις και τις δυνατότητες, να μιλήσουν με ξένες αγορές, να έχουν πρωτότυπες ιδέες συσκευασίας και διάθεσης; Να συνδέσουν το προϊόν τους με τα καταπληκτικά τουριστικά σημεία της χώρας μας που είναι άπειρα; Να κάνουν πειραματισμούς; Να μείνουν μακριά από κόμματα και μυστήριους συνεταιρισμούς; Να έχουν υπομονή; ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ! Οσον αφορά αυτή καθεαυτή την καλλιέργεια; Δεν θα μάθετε ποτέ τίποτα απο το ιντερνετ! Υπάρχουν χιλιάδες γεοπώνοι, προτιμήστε τους άνεργους και τους νεότερους...αυτοί θα σας λύσουν κάθε απορία και κάθε πρόβλημα...Και φυσικά πρέπει να λερωθείτε και να κουραστείτε....πολύ όμως!