Μαμούνι
Προτιμησεις ψαριών. Το χρησιμοποιούν πολλοί ψαράδες, περισσότερο απο βάρκα για καθετή. Ο κυριοτερος λόγος η φθηνη τιμή του, αν και το κόκκινο μαμούνι (καραβιδάκι), εχει τριπλασια τιμή απο το πράσινο.
Συντήρηση. Μένει ζωντανό περιπου μια μέρα και λιγο περισσοτερο το χειμώνα, σε απαραιτητη θερμοκρασια 13-15 βαθμούς. Εξαιτίας του οτι είναι πολύ αυαίσθητο είναι πολυ δύσκολη η συντήρηση του μεσα σε νερό, με διατηρηση της θερμοκρασίας χωρις σκαμπανεβάσματα και χρήση πολύ καλού οξυγονωτή. Μερικοί το χρησιμοποιούν και ψόφιο εκμεταλευόμενοι τη μυρωδιά του.
Οδηγίες. Ιδανικο για παραγάδι, για οποιον θελει να κανει οικονομία, γνωρίζοντας οτι με αλλα δολώματα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται ευραίως και για καθετή. Το δολώνουμε εσωτερικά απο την ουρά προς το στήθος οπου το καρφιτσώνουμε η απο την πλατη ξεκινοντας απο το μαλακο κεντρικο σημείο της ουρας και με καρφίτσωμα στην π-λάτη. Για απίκο και εγκλέζικο έχει καλα αποτελέσματα.
ΠΗΓΗ
0 Σχόλια