Τα σαλιγκάρια συνήθως γεννούν όταν υπάρχει υγρασία στο περιβάλλον τους. Η πιο γόνιμη περίοδος των σαλιγκαριών είναι από Φεβρουάριο έως Οκτώβριο.
Η γέννηση των αυγών πραγματοποιείται 15 έως 25 ημέρες μετά τη σύζευξη
Το σαλιγκάρι ψάχνει για μαλακό έδαφος και σκάβει μια τρύπα σε μορφή ενός μανιταριού
Τα αυγά σαλιγκαριών εναποθέτονται στη φωλιά
Το βάθος της φωλιάς ποικίλει από 3 σε 15 εκατοστά (cm)
Η γέννηση των αυγών διαρκεί από 24 έως 30 ώρες
Το πλήθος των αυγών ενός σαλιγκαριού, ποικίλει σύμφωνα με το είδος του
Η επώαση των αυγών διαρκεί από 16 έως 30 ημέρες
Το νέο σαλιγκάρι εκκολάπτεται και παραμένει στη φωλιά μεταξύ 3 έως 5 ημερών.
Τα μικρά σαλιγκάρια αναπτύσονται σιγά σιγά και τελικά αποκτούν κέλυφος
Πλέον είναι έτοιμα να αναζητήσουν τροφή
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα αυγά σαλιγκαριών είναι βρώσιμα και εμπορεύσιμα, αφού χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του λευκού χαβιαριού και του γόνου σαλιγκαριού.
Tο χαβιάρι από σαλιγκάρι έχει φέρει την επανάσταση στη γαλλική κουζίνα. Το βαζάκι των 30 γραμμαρίων κοστίζει περίπου €50 ευρώ και το βαζάκι των 50 γραμμαρίων κοστίζει €82.
有看過蝸牛下蛋嗎?
Δημοσιεύτηκε από 大紀元時報 - 台灣(The Epoch Times - Taiwan) στις Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015
0 Σχόλια