ΑΥΤΕΣ είναι οι προτάσεις που κατέθεσαν οι αγρότες - "Διάλογος από μηδενική βάση με τον πρωθυπουργό"

Τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση κατέθεσαν πριν από λίγο οι εκπρόσωποι των μπλόκων των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συνάντηση που είχαν με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Άγγελο Τσέκερη...


Εκπροσωπώντας περίπου 60 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, ο κ. Δημήτρης Δημογιάννης ανέφερε πως οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις και να μείνουν στα μπλόκα. «Οι ρόδες των τρακτέρ είναι στραμμένες προς την Αθήνα», ανέφερε, προειδοποιώντας ότι ανα πάσα στιγμή θα επιστρέψουν στο Σύνταγμα εάν η κυβέρνηση δεν παρουσιάσει σαφώς καλύτερες προτάσεις για την φορολόγησή τους.

Σε ό,τι αφορά στις προτάσεις που κατατέθηκαν είπε πως είναι κοστολογημένες και περνάνε μέσα από τις μνημονιακές πολιτικές.

Οι αγρότες ξεκαθάρισαν πως επιδιώκουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουν καταθέσει, εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει ότι ο διάλογος θα γίνει από μηδενική βάση.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα ανέφεραν πως υπάρχει εύλογος χρονικός ορίζοντας που αναμένεται απάντηση.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας» σημείωσε έτερος εκπρόσωπος των αγροτών, ο κ. Ελ Μάγκες.

Αμέσως μετά την κατάθεση των προτάσεων, κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό και πολιτισμένο κλίμα.

Να σημειωθεί πως δεν έγινε επί της ουσίας συζήτηση, καθώς ούτε η μία ούτε η άλλη πλευρά ήταν εξουσιοδοτημένη για κάτι τέτοιο.

Πάντως στη συνάντηση, οι αγρότες εξέθεσαν στους συνεργάτες του πρωθυπουργού την ευρύτερη κατάστασή τους.

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι η κυβέρνηση θέλει ο διάλογος αυτός να οργανωθεί αντιπροσωπευτικά. Εξέφραζαν, δε, την επιθυμία η συζήτηση να ξεκινήσει το συντομότερο, αν και το τριήμερο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τις ανάγκες της Συνόδου Κορυφής, ενδεχομένως να μην επιτρέψει συνάντηση πριν από την Παρασκευή.

Πάντως δεν εκπροσωπούν το σύνολο των αγροτών καθώς εξοργισμένοι εμφανίζονται αγρότες σε πολλά μπλόκα σε όλη την χώρα από την απόφαση συναδέλφων τους να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου και να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους ζητώντας να γίνει διάλογος με τον πρωθυπουργό.

Η πρόταση που καταθέτουν οι αγρότες στο Μαξίμου και τα κόμματα και επί της οποίας αναμένουν απαντήσεις:Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια