Η Ρωσία εξελίσσεται σε γεωργική υπερδύναμη

Τα αντίποινα των κυρώσεων της Μόσχας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν βοηθήσει τους Ρώσους αγρότες να αναζωογονήσουν την γεωργική αγορά της χώρας τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο Fred Weir.
Δημοσιογράφος Fred Weir πιστεύει ότι «οι μικροί εγχώριοι αγρότες» της Ρωσίας έχουν καταφέρει να πάνε ένα βήμα μπροστά λόγω αντιποίνων κυρώσεων της Μόσχας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο άρθρο του, που δημοσιεύθηκε από την αμερικανική εφημερίδα Christian Science Monitor, Weir ανέφερε συγκεκριμένα ότι ένας τέτοιος αγρότης, ο Alexander Sayapin, ότι μετά την σχεδόν πλήρη απαγόρευση της Ρωσίας για την εισαγωγή προϊόντων διατροφής, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων που εισάγονται από χώρες της ΕΕ, δημιούργησε μια μεγάλη ευκαιρία.

«Τριπλασιάσαμε την παραγωγή μας τον προηγούμενο χρόνο και χαράξαμε ένα μέρος μέσα στην αγορά». Το πρόγραμμα ανάπτυξης περιελάμβανε χαμηλού κόστους δάνεια και χαμηλές τιμές στα λιπάσματα για να στηριχτούν οι ρώσοι αγρότες.
«Οι αγροτικές εξαγωγές της Ρωσίας άξιζαν 20 δις δολάρια τον προηγούμενο χρόνο, περισσότερο δηλαδή και απ τις πωλήσεις όπλων, και περιμένουμε τον επόμενο χρόνο να αναπτυχθούμε ακόμα παραπάνω»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια