Αθλιότητες του ΕΛΓΑ εις βάρος των αγροτών...


Του Γιάννη Κολλάτου

Η καταγγελία του Ντίνου Μπλιάτσου του γνωστού γεωπόνου, που μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο "Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας", είναι πολύ σοβαρή για τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και θα πρέπει οι τοπικοί βουλευτές να επιληφθούν του θέματος...

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τον ΕΛΓΑ και τις εισφορές, μοιάζει με μία ακόμη αθλιότητα εις βάρος των αγροτών.. Από τη διοίκηση καλούνται μέσω sms, να πληρώσουν τη δεύτερη δόση της εισφοράς μέχρι τέλη Μαρτίου, ενώ οι αγρότες έχουν εξουσιοδοτήσει τον οργανισμό να παρακρατεί τις εισφορές από τις επιδοτήσεις...

Δείτε το video:



Επειδή όμως καθυστερεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (όχι με ευθύνη των αγροτών φυσικά) η καταβολή της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης το αποκαλούμενο και "πρασίνισμα" τους τα ζητούν προκαταβολικά χωρίς να έχουν πληρωθεί οι αγρότες και φυσικά σε μία περίοδο που η έλλειψη ρευστότητας είναι πασιφανής καθώς αρχίζουν και τα έξοδα γις τις εαρινές καλλιέργειες.

Φυσικά όσοι έχουν λαμβάνειν αποζημιώσεις ειδοποιούνται ότι αν δεν τακτοποιηθούν λογιστικά τις χάνουν(!), παρότι τους έχει παρακρατηθεί η πρώτη δόση που είναι και η μεγαλύτερη...!

Αλλά η αθλιότητα δεν σταματά εκεί καθώς όσοι πάνε να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους ακόμη και μέσω e-banking, ανακαλύπτουν ότι πληρώνουν επιπλέον και 4 ευρώ τραπεζική προμήθεια παρότι εξυπηρετούνται από την ίδια τράπεζα (σε άλλη είναι 8 ευρώ).. Η επίσημη αιτιολογία, είναι σύμφωνα πάντα με το Ντίνο Μπλιάτσο , ότι... ξέχασε(!) ο ΕΛΓΑ να υπογράψει τη σύμβαση με την τράπεζα...!

Τα σχόλια δικά σας....

Γ.Κ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια