Ασφαλώς όλοι έχουμε συνδέσει την ντομάτα με το κόκκινο χρώμα.
Όλες οι κόκκινες σάλτσες και τα κόκκινα φαγητά οφείλουν το χρώμα και την γεύση τους στην παραδοσιακή κόκκινη ντοματούλα εξάλλου.
Όχι ποια όμως.
Πλέον οι επιστήμονες μπόρεσαν να μετατρέψουν γενετικά το χρώμα των καρπών της ντομάτας.
Έτσι τώρα ένα και μόνο φυτό δύναται να μας δώσει ντομάτες χρώματος μαύρου, μοβ, κίτρινου, ροζ, μπλε και πράσινου χρώματος.
Λέγονται ντομάτες ποικιλίας ουρανίου τόξου και ήδη καλλιεργούνται σε πολλές χώρες από τους αγρότες ενώ στο ebay μπορεί οποιοσδήποτε να αγοράσει σπόρους.
Φαντάζομαι θα ανοίξει πλέον ο δρόμος και για σάλτσες αναλόγων χρωμάτων με βάση πελτέ τέτοιων καρπών.
Τι άλλο θα δούμε.