Κυνήγι Αγριογούρουνου video


Τα αγριογούρουνα παρουσιάζουν συνεχή αύξηση αναζητούν συνεχώς καινούργιες περιοχές και αλλάζουν συνεχώς τοποθεσίες. Δεν μένουν πάνω από 4-5 μέρες στην ίδια περιοχή και σε μία βραδιά μπορούν να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα.
Οι κυνηγοί συνήθως δεν πηγαίνουν μόνοι τους αλλά σε παρέες που είναι πολύ δεμένες και δεν δέχονται καινούργιους δίπλα τους.
Το κυνήγι του αγριόχοιρου είναι πολύ επικίνδυνο και υπάρχει μεγάλος φόβος για ατυχήματα, γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Στο κυνήγι του λαγού ο σκύλος πρέπει να είναι «επιστήμονας», γιατί αυτός παίζει το μεγαλύτερο ρόλο.
Ενώ στο αγριογούρουνο πρέπει να είναι απλά θαρραλέος, γιατί το μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο κυνηγός.

Το αγριογούρουνο εκτός από καλή ακοή έχει και καλή όσφρηση, γι αυτό στο καρτέρι εκτός από ακίνητοι οι κυνηγοί πρέπει να μην καπνίζουν ή να κάνουν κάτι άλλο που προδίδει την παρουσία τους.
Το πλεονέκτημα που έχουν οι κυνηγοί είναι ότι όταν έρχεται αγριόχοιρος προς το μέρος τους γίνεται μεγάλος θόρυβος και έτσι ξέρουν ακριβώς που θα βγει.


Έτσι κάνει ευκολότερη την τουφεκιά. Στη φωτογραφία ο Νίκος Παν. Ανδριόπουλος, ένας από τους τελευταίους και θαρραλέους εναπομείναντες κυνηγούς του χωριού μας με το θήραμά του.

 http://anodorio.blogspot.gr/

Το παρακάτω video Κυνήγι Αγριογούρουνου γυρίστηκε στα Τζουμέρκα και περιλαμβάνει 1 συναρπαστικό κυνήγι μέσα στην άγρια ομορφιά των Τζουμέρκων, με χτυπήματα στην στάμπα και στη δίωξη με πολύ καλά κυνηγόσκυλα με την παρέα του Ιωάννη Τσιλώνη. Το Κυνήγι που θα συναρπάσει και τον πιό απαιτητικό θεατή

Hunting215 youtube