10 από τα πιο παράξενα και τρομακτικά έντομα του κόσμου


Τα έντομα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και τρομακτικά πλάσματα που υπάρχουν στον κόσμο. Οπότε, ή τα σιχαινόμαστε ή τα λατρεύουμε και θέλουμε τα μάθουμε τα πάντα για τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.

Φυσικά, εκτός από τα συνηθισμένα έντομα που βλέπουμε στον κήπο μας υπάρχουν και μερικά έντομα μοιάζουν λίγο αηδιαστικά, αλλά μας τραβάνε την προσοχή.

Δείτε παρακάτω τα 10 πιο παράξενα και τρομακτικά έντομα που υπάρχουν στον κόσμο


1.Δασύχειρα η δασική (σκόρος)

Αυτό το είδος σκόρου ζει στα δάση οξιάς στην Δανία. Κάθε θηλυκός σκόρος μπορεί να επωάσει έως και 300-400 αυγά. Η κάμπια αυτού του σκόρου είναι πολύ τριχωτή και μεταφέρεται εύκολα με τον αέρα. Αναπτύσσεται πλήρως κατά την διάρκεια του Φθινοπώρου, έχει πολύ έντονα χρώματα και το μήκος της φτάνει τα 5 εκατοστά.

2. Το άνθος του Διαβόλου (Μαντώδη)

Αυτό το είδος εντόμου είναι πολύ σπάνιο και τεράστιο. Το μήκος των θηλυκών εντόμων αυτού του είδους μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 10 εκατοστά.

3. Ζυγόπετρα (Οδοντόγναθα)

Αυτά τα έντομα μοιάζουν με τις λιβελούλες, αλλά έχουν πιο αδύνατη κοιλιά. Αυτά τα ιπτάμενα έντομα βρίσκονται συνήθως κοντά στα ρηχά των γλυκών νερών. Το μοναδικό χρώμα τους τα κάνει ακόμα πιο όμορφα.

4. Σκόρος Κεκρώπια

Αυτό το είδος σκόρου είναι το μεγαλύτερο στην Βόρεια Αμερική. Ανήκει στην οικογένεια των Σατουρνιδών.

Οι προνύμφες βρίσκονται συνήθως σε δέντρα σφενδάμου, αλλά και σε αγριοκερασιές.

5. Μεταξοσκώληκας Καλλέτα

Αυτός ο μεταξοσκώληκας ανήκεις επίσης στην οικογένεια των Σατουρνιδών. Συνήθως, ζει στην Γουατεμάλα, το Μεξικό και τις νότιες περιοχές της Λατινικής Αμερικής όπου μπορεί να τραφεί με το μωβ φασκόμηλο. Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το έντομο είναι το έντονο τιρκουάζ χρώμα που έχει πάνω του.

6. Μάντις ορχιδέα

Αυτό το είδος εντόμου είναι μάστερ της μεταμφίεσης και μεταμφιέζεται σε ορχιδέα. Συνήθως ζει στην Ινδονησία και την Μαλαισία. Οι εξαιρετικές ικανότητές τους στην μεταμφίεση τα κάνει πολύ καλούς κυνηγούς.

7. Σκαθάρι Ηρακλής

Αυτό το γιγαντιαίο σκαθάρι έχει κέρατα. Ονομάζεται Ηρακλής χάρη στην μεγάλη δύναμη που έχει. Το κέλυφός του μπορεί να αντέξει 850 φορές το βάρος του. Μπορεί να φαίνεται πολύ μεγάλο, αλλά είναι άκακο και καθόλου επιθετικό.

8. Τεράστια αράχνη-καμήλα (Γαλεώδη)

Αυτό το είδος αράχνης ζει στο Ιράκ και δεν είναι δηλητηριώδες. Το ενδιαφέρον με αυτό το είδος είναι ότι μπορεί να τρέξει αρκετά γρήγορα.

9. Βελοστοματίδες

Αυτά τα έντομα είναι γνωστά και ως τεράστια υδρόβια έντομα. Μπορούν να γίνουν πολύ καλοί κυνηγοί και η λεία τους είναι συνήθως ψάρια, αμφίβια και άλλα υδρόβια έντομα. Κάθονται στον βυθό της θάλασσας και περιμένουν το θήραμά τους.

Το πιο τρομακτικό είναι ότι ένα τους τσίμπημα μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στους ανθρώπους.

Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν αυτά τα αηδιαστικά πραγματάκια στην πλάτη τους είναι τα αυγά τους.

10. Τεράστιος σκόρος-λεοπάρδαλη

To μοτίβο αυτού του σκόρου είναι μαγευτικό. Το πραγματικά ενδιαφέρον με αυτό το είδος σκόρου είναι ότι η διαδικασία του ζευγαρώματός του διαρκεί πάνω από 24 ώρες.

πηγη