Μ.Γιλντιρίμ: «Προκληθήκαμε και απαντήσαμε - Δώσαμε ένα καλό μάθημα στους Ελληνες» - Αλλά θέλει «ειρήνη»


Οι αγγλοσάξονες έχουν μία παροιμία: "Δεν μπορείς να μάθεις σε έναν γέρικο σκύλο νέα κόλπα" ("You cannot teach old dogs new tricks").

Και αυτή η παροιμία ταιριάζει "γάντι" στον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίο εκμεταλλευόμενος την ελληνική υποχωρητικότητα και το πνεύμα φόβου απέναντι στη Τουρκία, της ελληνικής πολιτική ηγεσίας, λίγες ώρες μετά την συμφωνία αποκλιμάκωσης και αποχώρησης των τουρκικών πλοίων από την περιοχή, δήλωσε με απίστευτη αλαζονεία ότι: "Δώσαμε ένα καλό μάθημα στους Ελληνες στα Ιμια".

Εννοώντας ότι "βάλαμε την ουρά κάτω από τα σκέλια"!



Επίσης συμπλήρωσε λέγοντας: "Εκφράσαμε ρητά στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το να μένει μακριά από εντάσεις θα είναι καλύτερο όσον αφορά τις σχέσεις των δυο χωρών. Πρόσφατα, έγιναν παραβιάσεις και ένταση που ξεκίνησε από τα Ίμια και εμείς απαντήσαμε".

Κατά τα λοιπά επιβεβαίωσε την συμφωνία αποκλιμάκωσης δηλώνοντας ότι "με τον Α.Τσίπρα συμφώνησαν να μειωθούν οι εντάσεις και να υπάρχει ανοικτή γραμμή μέσω πολιτικών και διπλωματικών οδών"!

Λες και τώρα δεν υπήρχε ή τις εντάσεις τις προκαλεί η Ελλάδα!.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους είπε ακόμα ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και ότι τις δυο χώρες τις ενώνουν περισσότερα από όσα τις χωρίζουν. «Μπορούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα μόνο με τον διάλογο», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός της χώρας που παραλίγο να βυθίσει σκάφος του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια.

ΠΗΓΗ