Παρεμβαίνει εισαγγελέας για τη νοθεία στη φέτα και το πρόβειο γάλα στη Θεσσαλία


Κατεπείγουσα ερευνα και στους 4 θεσσαλικούς νομούς διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Στ. Δασκαλόπουλος.

Παρέμβαση εισγγελέα εχουμε πλέον για το νοθευμένο γάλα στη Θεσσαλία, όπως αναφέρει  δημοσίευμα της Ελευθερίας, καθώς το τελευταίο διάστημα οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση με την κατρακύλα στις τιμές από τις γαλακτοβιομηχανίες και τα τυροκομεία και ζητούν επιτέλους να υπάρξει παρέμβαση για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις ελληνοποιήσεις γάλακτος.

Κατεπείγουσα λοιπόν έρευνα στους 4 νομούς της Θεσσαλίας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Στ. Δασκαλόπουλος, μετά από καταγγελίες για νοθείες, ελληνοποιήσεις και καρτέλ.

Ο κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος παρήγγειλε ποινική προκταρκτική εξέταση στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς το θέμα αφορά όλη τη Θεσσαλία. Η έρευνα ξεκινά έπειτα από καταγγελίες για τις οποίες έλαβε γνώση η εισαγγελία Εφετών. Το φαινόμενο βάσει όσων καταγγέλθηκαν έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσειςμε τις παράνομες εισαγωγές και ελληνοποίησεις του γάλακτος από Βαλκανικές και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ διερευνώνται και καταγγελίες στον ΕΦΕΤ, για νόθευση φέτας με αγελαδινό γάλα, καθώς βρέθηκαν δείγματα σε Σούπερ- Μάρκετ του εξωτερικού, στα οποία ανιχνεύθηκε αγελαδινό γάλα κατώτερης τιμής από το πρόβειο και μη σύννομο, αφού οι συσκευασίες ανγράφουν φέτα ΠΟΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες καταγγελίες ήρθαν σε γνώση και της εισαγγελίας Αθηνών από φάκελο που κατέθεσε ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, μετά από συνάντηση που είχε πριν από ένα μήνα με εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων από τη Θεσσαλία, ενώ πριν λίγες μέρες οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι Αραδοσιβίων Ολύμπου, Τσαριτσάνης, Σαρανταπόρου βαλανίδας και Ποταμιάς Ελασσόνας, κατήγγειλαμν με επιστολή τους την ύπαρξη καρτέλ και την ανοχή στην πρακτική των ελληνοποιήσεων.