Εισφορές ΕΦΚΑ ενάμισι χρόνο πριν την ένταξη στο πρόγραμμα των νέων θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες αγρότες


Προ εκπλήξεως αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες νεαροί ως επί το πλείστον αγρότες και κτηνοτρόφοι, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» το 2017, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν εισφορές προς τον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) από 1/1/2016. Παράλληλα όπως τονίζουν, καλούνται να πληρώσουν και φόρο αλληλεγγύης, αν και έχουν πενιχρά εισοδήματα, καθώς όπως τους λένε οι λογιστές «το κράτος τους θεωρεί εισοδηματίες, επειδή πήραν το πριμ πρώτης εγκατάστασης».

Αυτά καταγγέλλουν μιλώντας στον ΑγροΤύπο αρκετοί νέοι αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως εξηγούν «εμείς εγκριθήκαμε τον Αύγουστο του 2017 και θα πρέπει να πληρώσουμε εισφορές ΕΦΚΑ 1,5 έτους πριν την ένταξή μας στο πρόγραμμα των νέων. Δεν γίνεται να έχουμε ανταγωνιστική εκμετάλλευση, με το δεδομένο μάλιστα ότι και τα δικαιώματα που μας δόθηκαν ως νεοεισερχόμενοι αγρότες είναι κάτι παραπάνω από πενιχρά. Τα δικαιώματα δεν μας φτάνουν ούτε τον ΕΛΓΑ και το κόστος της δήλωσης ΟΣΔΕ να καλύψουμε. Πρέπει επιτέλους τα δικαιώματα των νέων να αυξηθούν σε αξία».

Σημειωτέον ότι οι εν λόγω αγρότες δεν έχουν ακόμα καταβάλλει εισφορές στον ΕΦΚΑ, παρότι... βαδίζουμε για το 2019, εισφορές όμως που όχι μόνον δεν θα γλιτώσουν, αλλά θα κληθούν να τις πληρώσουν και μαζεμένες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια