Το μικρό ρομπότ κλέβει τη δόξα των τρακτέρΑς συστηθούμε με τους Tom, Dick και Harry, τα τρία ρομπότ της εταιρείας Small Robot Company που δοκιμάζονται αυτό το διάστημα σε αγροκτήματα, με μοναδικό σκοπό να κλέψουν τη λάμψη από τα τρακτέρ.

Tα αυτόνομα τετράτροχα της Small Robot Company αναπτύσσονται από την
εταιρεία-προς το παρόν με δοκιμές σε καλλιέργειες σιταριού- ώστε να καταφέρουν να βγάλουν εις πέρας όλες τις εργασίες που αναλαμβάνουν τα τρακτέρ.Ο Τομ θα χαρτογραφεί την περιοχή, φυτό ανά φυτό. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να παρακολουθεί την υγεία του κάθε φυτού παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, κάτι που μεταφράζεται φυσικά σε αυξημένη παραγωγικότητα.

Ο Ντικ είναι ικανός να σπέρνει με λίπασμα ή χημικές ουσίες, βοηθώντας τα φυτά κατάλληλα. Παράλληλα όμως ψεκάζει το συγκεκριμένο φυτό και το λίπασμα εισχωρεί ακριβώς στο σημείο που πρέπει.Ο Χάρι καλείται να τοποθετήσει τους σπόρους στο έδαφος, καταγράφοντας στη μνήμη του που έχουν τοποθετηθεί ακριβώς. Πρακτικά, το ρομπότ «Χάρι» δεν χαλάει το έδαφος, κάνοντας όμως δουλειά ακριβείας στο χωράφι.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα οφέλη δεν συνδέονται μόνο με τη γεωργία ακριβείας, όπου τα ρομπότ αυτά αποτελούν επιτυχές παράδειγμα, αλλά βρίσκουν σύμφωνο και το περιβάλλον, αφού η ακρίβεια φύτευσης και ψεκασμού δεν αφήνει τίποτε περιττό να πέσει κάτω και να θεωρηθεί απόβλητο.

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια