Χριστουγεννιάτικα Έθιμα: Δείτε τα πιο Περίεργα από όλο τον Κόσμο


Είπαμε να σας μεταφέρουμε μερικά από τα έθιμα άλλων λαών που αφορούν στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε πώς γιορτάζουν τις γιορτές στην Ουκρανία, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, την Τσεχία και αλλού.

Στην Ουκρανία, τη Ρωσία, την Αιθιοπία και την Αίγυπτο, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου και όχι στις 25 Δεκεμβρίου. Αυτό οφείλεται στο ότι η Ορθόδοξη εκκλησία χρησιμοποιεί το παλαιό ημερολόγιο για τις θρησκευτικές γιορτές.

Στην Ιρλανδία η παράδοση λέει να αφήνουν χριστουγεννιάτικες τάρτες με φρούτα και ένα μπουκάλι Guineess (δημοφιλής Ιρλανδική μπύρα) σαν σνακ για τον Άγιο Βασίλη.

Στην Ιαπωνία το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι από τα KFC. Είναι τόσο δημοφιλές και τόσο πολυδιαφημισμένο που πρέπει κάποιος να κάνει κράτηση για να μπορέσει να φάει εκεί τα Χριστούγεννα.


Ποιος να το φανταζόταν ότι στην Ιαπωνία πρέπει κάποιος να κάνει κράτηση στα KFC για να μπορέσει να φάει εκεί τα Χριστούγεννα.

Στη Σλοβακία, στην αρχή του δείπνου της Παραμονής Χριστουγέννων, ο αρχηγός της οικογένειας παίρνει ένα κουτάλι από το παραδοσιακό πιάτο της χώρας - το Loksa (το οποίο φτιάχνεται από σπόρους παπαρούνας, ψωμί και νερό) - και το πετάει στο ταβάνι. Όσο πιο πολύ από το μείγμα παραμείνει στο ταβάνι τόσο πιο πλούσιοι θα είναι οι καρποί του την επόμενη χρονιά.

Στην Τσεχία οι ελεύθερες γυναίκες ακολουθούν ένα πολύ περίεργο τελετουργικό την ημέρα της Παραμονής των Χριστουγέννων προκειμένου να δουν αν θα παντρευτούν μέσα στην επόμενη χρονιά. Κοιτάζοντας προς την πόρτα του σπιτιού τους, ρίχνουν ένα από τα παπούτσια τους πίσω από τον ώμο τους. Αν το παπούτσι προσγειωθεί με το τακούνι προς την πόρτα, σίγουρα θα παραμείνουν ελεύθερες για ακόμα μία χρονιά. Αν η μύτη του παπουτσιού δείχνει προς την πόρτα σημαίνει πως θα φύγουν από το σπίτι των γονειών τους και θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες του γάμου τους.

Στη Βενεζουέλα το πρωί της Παραμονής Χριστουγέννων οι δρόμοι της πόλης Καράκας είναι άδειοι από αυτοκίνητα έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν ρόλερ σκέιτ οι κάτοικοι.


Όπως και να'χει, σε όλα τα μέρη της γης κάθε άνθρωπος περιμένει τις γιορτές για να ανταλλάξει δώρα με τα αγαπημένα του πρόσωπο και αυτό δεν αλλάζει.

Στην Ολλανδία ο εορτασμός των Χριστουγέννων γίνεται στις 6 Δεκεμβρίου και όλοι περιμένουν τον ερχομό του Sinterklaas και του βοηθού του, του Μαύρου Πιτ. Ο Μαύρος Πιτ έρχεται να φέρει γλυκά και ξηρούς καρπούς στα μικρά αγοράκια και κοριτσάκια που έχουν γεμίσει τα παπούτσια τους με σανό και ζάχαρη για το άλογό του.

Στην Αφρική οι χριστιανοί είναι πολλοί. Συνηθίζουν να στολίζουν φοίνικες και δέντρα μάνγκο με καμπανούλες, κεριά και ψεύτικο χιόνι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια