Ινδία: Φύτεψαν κατά λάθος τα ακριβότερα μάνγκο στον κόσμο και τώρα τα προστατεύουν σεκιούριτι


Δύο αγρότες στην Ινδία, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (16/06), φύτεψαν κατά τύχη τα ακριβότερα μάνγκο στον κόσμο και, πλέον, προσέλαβαν ιδιωτική ομάδα σεκιούριτι για την προστασία των φυτών.
Η Ράνι και ο Σανκάλπ Παριχάρ, αγρότες από την περιοχή Τζαμπαλπούρ της Ινδίας, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (16/06), προσέλαβαν σεκιούριτι για να προστατεύσουν τη μικρή φυτεία τους με ιαπωνικά μάνγκο, η τιμή των οποίων φτάνει τα 50 δολάρια ανά τεμάχιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση των «Hindustan Times», οι αγρότες υποστηρίζουν πως όλα άρχισαν πριν από λίγα χρόνια, όταν αποφάσισαν να φυτέψουν άγνωστους σπόρους μάνγκο, τους οποίους αγόρασαν από έναν άνδρα που γνώρισαν σε ένα τρένο κατά τη διάρκεια κάποιου ταξιδιού τους.
Καθώς τα φυτά μεγάλωναν, οι αγρότες συνειδητοποίησαν ότι αυτά ήταν διαφορετικά από τα συνηθισμένα μάνγκο, αλλά αποφάσισαν να μην τα ξεριζώσουν.

Όταν τα πρώτα φρούτα άρχισαν να βγαίνουν, το ζευγάρι εξεπλάγη από την υφή τους και το ασυνήθιστο ρουμπίνι τους χρώμα, και έτσι επιβεβαιώθηκε αυτό που υποψιάζονταν, δηλαδή ότι πρόκειται για ένα μοναδικό είδος.
Αφού έκαναν κάποια έρευνα, οι αγρότες συνειδητοποίησαν ότι τα ασυνήθιστα φρούτα ανήκαν σε ιαπωνική ποικιλία γνωστή ως Miyazaki, που θεωρείται πολυτελές δώρο στην Ιαπωνία.
Τα συγκεκριμένα μάνγκο χαρακτηρίζονται από το πολύ έντονο κόκκινο χρώμα τους, την ευαίσθητη υφή τους και την εξαιρετικά γλυκιά γεύση τους.

Ωστόσο, η είδηση για τα εν λόγω μάνγκο διαδόθηκε γρήγορα στην τοπική κοινότητα και, μάλιστα, 14 από αυτά έχουν ήδη κλαπεί.
Κατά συνέπεια, οι αγρότες αποφάσισαν να προσλάβουν μια ομάδα σεκιούριτι, αποτελούμενη από τέσσερις άντρες και έξι σκύλους, για να προστατεύσουν τα δύο δέντρα και τα επτά μάγκο που έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής.

https://sputniknews.gr/


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια