ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ: Αυτό-το-φρούτο-μπορεί-να-παροπλίσει-τον-ιό-της-γρίπης

Είσαι γεωργός και περιμένεις οικονομική ενίσχυση; Μην το «δένεις» στα σίγουρα!!


Μερικές φορές είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο να περιμένεις να λάβεις χρήματα που περιμένεις πως και πως για να «ξελασπώσεις» και ξαφνικά να βλέπεις πως μένεις «απέξω»! Και μάλιστα όταν είσαι μια από τις πλέον επιβαρημένες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως είναι οι αγρότες!

Η καταβολή του 90% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες θα αρχίσει από σήμερα Παρασκευή. Βάσει του χρονοδιαγράμματος των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, προβλέπεται ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και οι εκκρεμότητες από το 2008 μέχρι και το 2014.


Ωστόσο, απλήρωτοι θα μείνουν οι αγρότες στους οποίους δεν εκδίδεται στην παρούσα φάση τίτλος προσωρινών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ποιοι είναι αυτοί οι αγρότες που δεν πάρουν τα χρήματα:

1. Κρίνονται για το έτος 2015 ως μη ενεργοί γεωργοί

2. Με βάση τη δήλωση των προσωπικών τους στοιχείων στην ΕΑΕ 2015 δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση με τα δεδομένα του Υπουργείου Οικονομικών

3. Υπέβαλαν το 2015 αίτημα μεταβολών, το οποίο απορρίφθηκε και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα 2015

4. Υπέβαλαν αίτημα μεταβολών το 2015, για το οποίο εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου ή/και εκκρεμεί ο έλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού από το Υπουργείο Οικονομικών

Αποκλειστικά για γεωργούς, στους οποίους δεν εκδίδεται τίτλος προσωρινών δικαιωμάτων και είναι μη ενεργοί ή δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής αιτήματος αναθεώρησης. Λεπτομέρειες για τον τρόπο και τον χρόνο υποβολής της ένστασης θα  ανακοινωθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι γεωργοί, στους οποίους δεν εκδίδεται στην παρούσα φάση τίτλος προσωρινών δικαιωμάτων γιατί υπέβαλαν αίτημα μεταβολών το 2015 θα ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο μέσο για τη χορήγηση ή μη καθώς και για τον αριθμό και την μοναδιαία αξία των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης και δεν είναι αναγκαία η υποβολή αιτήματος αναθεώρησης.

Συγκεκριμένα θα  μείνουν απλήρωτοι γεωργοί στους οποίους δεν εκδίδεται στην παρούσα φάση τίτλος προσωρινών δικαιωμάτων, είτε γιατί εκκρεμεί αίτημα το αποτέλεσμα ελέγχου, λόγω μεταβολών που υπέβαλαν το 2015, είτε γιατί δεν έχει γίνει ο έλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού.

http://neosagroths.blogspot.gr/

makeleio.gr

Σχόλια