Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα, ώστε την επόμενη φορά που θα αγοράσετε να ξέρετε.
Προκειμένου να το πράξετε, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:
1. Πρώτα-πρώτα, διαβάστε τη σύσταση του μελιού στο πίσω μέρος του βάζου. Ο κατασκευαστής πρέπει να καθορίζει τα συστατικά καθώς και το ποσοστό που περιέχονται στο μέλι.
2. Δοκιμάστε να βάλετε λίγα κουταλάκια του γλυκού μέλι σε μια κατσαρόλα και μετά να τη θερμάνετε σε υψηλή θερμοκρασία. Το φυσικό μέλι θα καραμελώσει, ενώ το νοθευμένο θα γίνει αφρώδες και θα βγάλει φυσαλίδες.
3. Ρίξτε σε ένα χαρτί μερικές σταγόνες μέλι, ώστε να διαπιστώσετε την καθαρότητα των συστατικών. Αν μετά από λίγο απορροφηθεί από το χαρτί, τότε πρόκειται για φυσικό προϊόν. Αν όμως το χαρτί λιώσει, αυτό σημαίνει ότι το μέλι έχει πολύ νερό.
4. Η διαφορά του νοθευμένου από το φυσικό μέλι είναι ότι το τελευταίο δεν έχει κολλώδη υφή. Βάλτε λίγο ανάμεσα στα δάχτυλά σας και τρίψτε τα ελαφρά. Το φυσικό μέλι θα απορροφηθεί από το δέρμα σας. Αν δείτε ότι είναι κολλώδες, τότε περιέχει ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά.
5. Ρίξτε λίγο μέλι μέσα σε νερό. Αν σκληρύνει και πέσει στον πυθμένα του ποτηριού, αυτό σημαίνει ότι είναι φυσικό. Αν διαλυθεί στο νερό, το μέλι είναι νοθευμένο, όπως αναφέρει το tempo.gr.
6. Βρείτε μια φωλιά μυρμηγκιών και ρίξτε λίγο μέλι εκεί κοντά. Αν δείτε ότι τα μυρμήγκια έλκονται από το μέλι, τότε είναι φυσικό.
7. Το φυσικό μέλι αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα και τη γλώσσα, ενώ, αντίθετα, με το νοθευμένο δεν συμβαίνει το ίδιο πράγμα.
8. Τέλος, το φυσικό μέλι γίνεται βαρύτερο όταν το απλώσετε πάνω σε μια φέτα ψωμιού, ενώ το νοθευμένο θα μουσκέψει απλά την επιφάνειά της.
http://neosagroths.blogspot.gr/
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
0 Σχόλια