Δεν βάζει μυαλό: Αποστόλου: Οι αγρότες φοροδιαφεύγουν -Δηλώνουν τα μισά


Τους κατηγορεί πως τα τελευταία δύο χρόνια αύξησαν τα εισοδήματά τους κατά 12,5% – Προσπερνά όσα ο ίδιος έλεγε τον περασμένο Ιούλιο πως αν περάσουν τα μέτρα που αυτός τώρα θέλει να εφαρμόσει θα είναι η «ταφόπλακα» του αγροτικού κόσμου.
Για φοροδιαφυγή κατηγόρησε τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα τελευταία δύο χρόνια που το μέσο εισόδημα της ελληνικής οικογένειας εξακολουθεί να βαίνει μειούμενο ο αγροτικός κόσμος αύξησε τα εισοδήματά του κατά 12,5%.



Χωρίς να δώσει απάντηση για όσα ο ίδιος ο Βαγγέλης Αποστόλου έλεγε μόλις τον περασμένο Ιούλιο, του 2015, ότι δηλαδή εφόσον περάσουν τα μέτρα αυτά που ο ίδιος και η κυβέρνησή του σήμερα υλοποιούν θα είναι η ταφόπλακα του αγροτικού κόσμου», προχώρησε σε «καταγγελίες», που συνοψίζονται στο ότι τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ για όλη την κοινωνία τα έσοδα συρρικνώνονται, οι αγρότες αύξησαν τα εισοδήματά τους.

Υπάρχει φοροδιαφυγή στους αγρότες και αυτό είναι σαφές, υποστήριξε ο κ. Αποστόλου: Από την στιγμή που η αξία της αγροτικής παραγωγής της χώρας υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ, ενώ δηλώνονται περίπου τα μισά, είπε. Ο αγροτικός κόσμος το 2014 και το 2015 αύξησε το εισόδημά του κατά 12,5% πρόσθεσε ακόμα ο κ. Αποστόλου, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat και κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό, έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στον Σκάι απέρριψε τις προτάσεις των αγροτών για αφορολόγητο στα 30.000 ευρώ...

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου όταν λες θέλεις μια Ευρωπαϊκή πορεία δεν μπορείς να λες πάρτε τα πίσω όλα.

protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια