Μια γιατρίνα στα μπλόκα των αγροτών στη Λαμία!


Από το νοσοκομείο στην εθνική οδό, στο πλευρό των αγροτών «Ας παραμερίσουμε τα μικρά που...
μπορεί να μας χωρίζουν και ας παλέψουμε όλοι μαζί για τα μεγάλα που μας ενώνουν....», λέει στο LamiaReport.

Η Αλεξάνδρα Βεντούρη κατάγεται από την Αθήνα. Εδώ και 15 χρόνια όμως ζει με τον άντρα της και τα δυο τους παιδιά στη Λαμία. Εργάζεται ως γενική ιατρός στο νοσοκομείο της Λαμίας και έχει αφιερωθεί ολόψυχα σε αυτό, γιατί της αρέσει να προσφέρει και να βοηθά τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη νοσοκομειακής φροντίδας.

Τις τελευταίες ημέρες μόλις τελειώνει τη βάρδια της από το νοσοκομείο και πάρα τις άλλες υποχρεώσεις, πετάει την άσπρη ποδιά, φοράει το μπουφάν και τρέχει στα μπλόκα για να συμπαρασταθεί στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες.


- Συναντήσαμε την ξανθιά γιατρίνα στο μπλόκο της Ανθήλης και τη ρωτήσαμε για την παρουσία της εκεί...


«Συμμετέχω στην κινητοποίηση του αγροτικού κόσμου ενάντια στα μέτρα εξόντωσης όλων των κλάδων και συμπαρίσταμαι στο δίκαιο αγώνα τους. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αντισταθούμε στη λαίλαπα των μέτρων που έρχονται και μας υποχρεώνουν να εγκαταλείψουμε ουσιαστικά τις δουλειές μας. Δίνουμε μεγάλη μάχη καθημερινά όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές για να παραμείνει το νοσοκομείο μας λειτουργικό, κάποιες φορές επιβαρύνοντας τις τσέπες και τις οικογένειές μας.

Αν η Κυβέρνηση επιμείνει στα μέτρα που μας αφανίζουν, τότε αυτός είναι ο μόνος δρόμος, μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, προκειμένου να αντιταχθούμε στο ξεκλήρισμα των ελεύθερων επαγγελμάτων, των συνταξιούχων και όλων των κλάδων. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιους τους "βολεύει" να είμαστε διασπασμένοι μεταξύ μας. Ξέρουν ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα τους νικήσουμε. Αυτό πιστεύω. Ας παραμερίσουμε τα μικρά που μπορεί να μας χωρίζουν και ας παλέψουμε όλοι μαζί για τα μεγάλα που μας ενώνουν».

- Τι λες θα καταφέρουμε να βγούμε από το τούνελ

«Πιστεύω ότι δεν άξιζε στην Ελλάδα να περάσει τα δύσκολα αυτά χρόνια των «μνημονίων», που θα συνεχιστούν για άλλα τρία χρόνια, χωρίς να παραγνωρίζω βέβαια ότι το «κρατικό μοντέλο» της λεγόμενης «μεταπολίτευσης» έφτασε στα όρια του και σαφώς θα πρέπει να εκσυγχρονισθεί. Οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, είναι αναγκαίες. Επιβεβλημένες. Όμως με ένα «ελληνικό σχέδιο». Η ατζέντα της «τρόικας» δεν μπορεί να είναι η μόνη πολιτική πρόταση. Αυτό θα πρέπει τώρα να δούμε, όλοι μας. Από το τουνελ θα βγούμε μόνο αν υπάρξει σχέδιο αναπτυξιακό, που θα δώσει "ανάσες" και θα φέρει επενδύσεις. Δεν πάει κάνεις μπροστά με μετρά που οδηγούν στην εξαθλίωση, ρίχνοντας χρήματα σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο.


Η Αλεξάνδρα Βεντούρη με τον πρόεδρο του Παμφθιωτικού Συλλόγου Αγροτών στο μπλόκο της Ανθήλης.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια