Κλείνουν τη μισή Ελλάδα οι αγρότες! Διαβάστε που είναι κλειστοί τώρα οι δρόμοι...


Οι αγρότες κλείνουν τα Τέμπη, την παλιά και νέα εθνική...
οδό Αθηνών - Κορίνθου, τις Αφίδνες και την Εγνατία σε διάφορα σημεία, σκληραίνοντας τη στάση τους για το ασφαλιστικό...
Έκλεισαν οι αγρότες, από τις 11:00, την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι, με αποτέλεσμα, για άλλη μία φορά, να έχουν αποκοπεί η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα από την Αττική, ενώ, ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων. Σημειώνεται, ότι είναι κλειστή επ' αόριστον, από χθες το μεσημέρι, η νέα εθνική οδός στα διόδια του Ισθμού. Στο μπλόκο του Ισθμού, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν ενισχυθεί σημαντικά από αγρότες της Νεμέας και του Φενεού, καθώς και από αγρότες της Λακωνίας από το μπλόκο του Ευρώτα, οι οποίοι έφτασαν από το πρωί στα διόδια του Ισθμού με πολλά αγροτικά αυτοκίνητα.

Κλειστά τα Τέμπη για 3 ώρες
Κλειστά θα είναι σήμερα τα Τέμπη, από 12:00 έως 15:00, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών oι οποίοι κλιμακώνουν σταδιακά τις κινητοποιήσεις τους. Σχετική ανακοίνωση για τη διακοπή κυκλοφορίας εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, η οποία για το προαναφερόμενο χρονικό απαγορεύει την κυκλοφορία επί του ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου και υποδεικνύει εναλλακτικές διαδρομές.

Ανθοπαραγωγοί έκλεισαν τα διόδια Αφιδνών
Στις 12:00 το μεσημέρι ανθοπαραγωγοί που διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό έκλεισαν και τα δύο ρεύματα στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Χθες οι αγρότες - ανθοπαραγωγοί Αττικής γλαστρικών και δρεπτών Ανθοκομικών προϊόντων, παρέταξαν τα φορτηγά τους στο ίδιο σημείο από τις 12:00 μέχρι τις 14:00. Για σήμερα δεν έχουν κάνει γνωστή τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω παράκαμψης στον Άγιο Στέφανο για όσους έρχονται από Αθήνα και κατευθύνονται προς Λαμία ενώ για όσους πάνε προς Αθήνα, μέσω του κόμβου του Καπανδριτίου.

Αποκλεισμένο το τελωνείο του Προμαχώνα
Για σήμερα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ξεχωρίζει η κινητοποίηση που ξεκινησε στις 11 το πρωί στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Η πόλη των Σερρών «μοιάζει με φάντασμα», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Λίτος, αφού όπως εξήγησε, όλες οι κοινωνικές τάξεις, από εμποροϋπαλλήλους, μέχρι και δικηγόρους και συνταξιούχους «έχουν έρθει εδώ στον Προμαχώνα να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας».

Κλειστή η Εγνατία στο ύψος των Κερδυλλίων
Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, και σήμερα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 18:00-21:00 το βράδυ θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια