GUARDIAN ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ:«Θα Έρθουμε στην Αθήνα και θα Κάψουμε Όλους τους Πολιτικούς»


We will come to Athens and burn them’: political protest returns to Greece

Troubled country faces further hardship as public and private sectors take to the streets to protest against impact of austerity.



Tractors block traffic on a street as Greek farmers protest a controversial pension reform. Photograph: Sakis Mitrolidis/AFP/Getty Images


Μπλόκα των αγροτών, πορθμεία ακινητοποιημένα στα λιμάνια, οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους: Η διαμαρτυρία έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και πολλοί φοβούνται ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του πιο συγκρουσιακού χειμώνα στη χώρα που μαστίζεται ακόμα από την κρίση.

Από τα ελληνικο-βουλγαρικά σύνορα μέχρι το νότιο νησί της Κρήτης, οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί απέναντι στο φάσμα των περισσότερων εντολών λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης.

«Είναι πόλεμος» λέει ο Δημήτρης Βέργος, ένας καλλιεργητής καλαμποκιού μιλώντας από τη βόρεια πόλη της Νάουσας. «Αν [οι πολιτικοί] πάνε να μας σπρώξουν στην άκρη, αν θέλουν να φαίνονται στα μάτια μας περαιτέρω απάνθρωποι, θα έρθουμε στην Αθήνα και θα τους κάψουμε όλους».

Με τη ρητορική σε τέτοια επίπεδα, ο Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, διοικητής της Αριστεράς, έχει βρεθεί ξαφνικά σε αμυντική θέση. Αντιμέτωπος με μια σειρά διαδηλώσεων – αλιείς και κτηνοτρόφοι θα ενταχθούν την Πέμπτη στα μπλόκα, όταν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα κατεβαίνουν επίσης στους δρόμους – οι αναλυτές λένε ότι η τυχόν περίοδος του μέλιτος Τσίπρα, που μπορεί κάποτε να απόλαυσε, έχει τελειώσει...
πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια