Έξω από το γραφείο της Τζάκρη: αυγά, κοπριά και ακτινίδια «συνόδεψαν» το ψήφισμα των αγροτών! (ΦΩΤΟ)Πανζουρλισμός επικράτησε σε Αριδαία και Γιαννιτσά, όπου εκπρόσωποι όλων των μπλόκων του Νομού Πέλλας καθώς και εκατοντάδες αγρότες «επισκέφθηκαν» τα γραφεία των Βουλευτών, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα και τις περαιτέρω αποφάσεις τους. Αυτό βέβαια δεν έγινε έτσι απλά, τουλάχιστον όχι παντού.

Πιο συγκεκριμένα κομβόι από τα μπλόκα όλου του Νομού επισκέφθηκε το πρωί, γύρω στις 11, τα κεντρικά γραφεία του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη στην Αριδαία. Στο γραφείο του Βουλευτή δεν ήταν κανείς για να παραλάβει το ψήφισμα. Η απάντηση από πλευράς αγροτών ήταν να ρίξουν αυγά, ακτινίδια και κοπριά στην είσοδο του γραφείου του Βουλευτή, ενώ έσκισαν ότι αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε αναρτημένη στους τοίχους και στην πόρτα.

Από την Αριδαία οι αγρότες αμέσως μετά μετέβησαν στα Γιαννιτσά, όπου πραγματοποίησαν ανάλογη «επίσκεψη» στο γραφείο της Υφυπουργού Οικονομίας και Βουλευτού Πέλλας Θοδώρας Τζάκρη, όπου η γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου παρέλαβε το ψήφισμα. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, μιας και η οργή, η αγανάκτηση και τα συνθήματα ξεχείλισαν και για την συγκεκριμένη Βουλευτή, αφού όπως έλεγαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων «έχει ψηφίσει τα πάντα, όλα τα Μνημόνια, δεν θα ψηφίσει και το Ασφαλιστικό;» και κατόπιν με μεγάφωνο διδόταν το σύνθημα που δονούσε την Πλατεία ΕΠΟΝ στα Γιαννιτσά «την Τζάκρη όποιος ψηφίσει στην Πέλλα μην πατήσει». Βεβαίως κυριάρχησαν κι άλλα συνθήματα, με κόρνες, ελληνικές σημαίες και ιδιαίτερος δυναμισμός να είναι τα στοιχεία που έκαναν την ατμόσφαιρα εκρηκτική.

Από κοντά σε όλες τις κινήσεις και η Αστυνομία, που ήλεγχε την κατάσταση για να μην δημιουργηθούν παρατράγουδα, πέρα από όσα προγραμματίστηκαν να γίνουν από χθες το βράδυ από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Όλοι έβλεπαν ότι οι αγρότες ήταν οργισμένοι, με τεντωμένα τα νεύρα, καθώς φώναζαν πως «είμαστε 30 μέρες στους δρόμους, καμία ανοχή από εδώ και πέρα αφού δεν έχετε λύσεις». Μέσα σ’ όλα αυτά ακούστηκαν και τα περί «νέας τάξης πραγμάτων» με χειροκροτήματα να συνοδεύουν τα συνθήματα, ενώ στο γραφείο του Βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Καρασμάνη τα πράγματα κρατήθηκαν στην ίδια ένταση, χωρίς όμως κοπριές και αυγά, παρά μόνο δόθηκε το ψήφισμα, με τα συνθήματα να μεταλλάσσονται σε «προειδοποιητικά» ότι «δεν θα χαριστούν και στην αντιπολίτευση που είναι βουβή και δεν έχει εναλλακτικές λύσεις». Κατόπιν το κομβόι με τα τρακτέρ και τα αγροτικά, που πλημμύρισαν τον Πεζόδρομο των Γιαννιτσών, μετέβη στο μπλόκο της Σερβικής Γέφυρας, το οποίο πλέον θα προχωρά σε 12ωρους αποκλεισμούς, όπως ξεκίνησε από σήμερα.

Στο Μαυροβούνι(Σκύδρα), το Μελίσσι, το Μεσημέρι(Έδεσσα) και στην Αλυσίδα Βεγορίτιδας (Άρνισσα) οι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ στην Αλυσίδα Βεγορίτιδας ο δρόμος θα κλείνει και το μεσημέρι 12:00-2:00. Στην Άψαλο(Αριδαία) οι αγρότες θα κλείνουν τον δρόμο από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, με την Δευτέρα να ξημερώνει νέες εξελίξεις καθώς φαίνεται…
Πηγή: pellanews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια