Βάζουν μπροστά την μηχανή με δαυλί: Τραγικό video


Φτώχεια καταραμένη βέβαια.
Η όλη υπόθεση εκτυλίσσεται κάπου στην Ινδία ή το Πακιστάν.
Δυο αγρότες προσπαθούν να αντλήσουν νερό.
Η μηχανή είναι χωρίς ντεπόζιτο καυσίμου, και όχι μόνο αυτή, παρακολούθησα πολλά βίντεο από εκεί, και όλες οι μηχανές αντί για ντεπόζιτο, έχουν πλαστικό μπιτόνι στην άκρη.
Άραγε γίνεται για εξοικονόμηση στην τιμή της αγοράς ή αφαιρείται προκειμένου να το παίρνουν στο σπίτι για να μην τους κλέβουν το πετρέλαιο;
Η μηχανή δουλεύει με βολάν μεγάλο που δίνει κίνηση σε αντλία με μικρή τροχαλία, έτσι η φυγόκεντρος δύναμη του μεγάλου βολάν κάνει σπουδαία δουλειά καταναλώνοντας ελάχιστο καύσιμο.
Η κίνηση δίνεται με ιμάντα και η αντλία είναι αρκετά μέτρα μακριά από την μηχανή.
Η μηχανή είναι υδρόψυκτη, από την αντλία με λάστιχο έρχεται νερό και ψύχεται ο κινητήρας.
Η αντλίες αυτές κανονικά έχουν δυο τροχαλίες η μια δουλεύει τρελά και είναι για να παίρνει εύκολα μπροστά, και με μια κίνηση με ένα ξύλο αφού πάρει μπροστά η μηχανή σπρώχνεις τον ιμάντα στην τροχαλία της αντλίας και αρχίζει να βγάζει νερό.
Δυστυχώς οι φίλοι μας τα κάνουν όλα ανάποδα.
Καταρχήν από την μηχανή λείπουν εξαρτήματα και ένας Θεός ξέρει πως καταφέρνει να δουλέψει.
Το πετρέλαιο σε ελεύθερη ροή και χωρίς φίλτρο από τον κραδασμό πετάγεται έξω, και φυσικά παρότι έχουν αφαιρέσει τελείως τον ιμάντα κίνησης ώστε να μην τους ζορίζει στην προσπάθεια να την βάλουν μπροστά αυτή εξακολουθεί να μην παίρνει.
Στο τέλος καταφεύγουν στην έσχατη λύση.
Φτιάχνουν με πανιά και πετρέλαιο ένα δαυλί και προσπαθούν να προκαλέσουν ανάφλεξη στο πετρέλαιο πράγμα άκρως επικίνδυνο.
Και όταν καταφέρνουν επιτέλους να βάλουν μπροστά την μηχανή, ο ένας την σηκώνει λίγο και ο άλλος εν κινήσει της φοράει τον ιμάντα κίνησης, αυτό κι αν είναι επικίνδυνο.
Και όταν έγιναν όλα καπως καλά και δόθηκε κίνηση, διαπίστωσαν ότι δεν είχαν γεμίσει με νερό την αντλία οπότε τραβούσε αέρα.
Και από τα πολλά την γέμισαν την αντλία με νερό, αλλά έχασαν το ποτήρι της αντλίας και την ταπώνουν με πανί και ένα κομμάτι ξύλο.
Απ τα πολλά βγήκε επιτελούς το νεράκι.
Η δυστυχία σε όλο της το μεγαλείο, βέβαια, μιλάμε για φτώχεια αληθινή αλλά και η όλη διαδικασία δεν είναι σωστή, υπάρχουν τραγικά λάθη τα οποία μπορούν να στοιχίσουν στην καλύτερη περίπτωση έναν σοβαρό τραυματισμό.
Δείτε το βίντεο



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια