Εκατομμύρια ζώα σφάζονται κάθε χρόνο απλώς για να πεταχτούν στα σκουπίδια


Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα Vox, στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται δεν καταναλώνεται ποτέ. Απλώς καταλήγει στις χωματερές ως απόβλητα. Παρότι είναι γνωστό και κάπως αναμενόμενο ότι ένα μεγάλο ποσοστό κρέατος που βγαίνει στην αγορά προς κατανάλωση, πετάγεται, το πραγματικό ποσοστό είναι σοκαριστικό.

Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο όφελος από μια πιθανή μείωση της σπατάλης τροφίμων μοιάζει ως αυτονόητο: πάνω από το 10% των νοικοκυριών των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια -δεν ξέρουν αν θα έχουν αύριο φαγητό στο τραπέζι τους. Αν αντί να πετάγονταν στα σκουπίδια, αυτές οι ασφαλείς τροφές κατέληγαν σε εκείνους, τότε θα μπορούσαν να βοηθηθούν κυριολεκτικά εκατομμύρια άνθρωποι.

Αλλά υπάρχει κι ένα ακόμη πλεονέκτημα της μείωσης της σπατάλης τροφίμων, για το οποίο αρχίζει να γίνεται ολοένα και περισσότερο λόγος. Μάλιστα η EPA, το αντίστοιχο εδώ υπουργείο Περιβάλλοντος, έστρεψε πρόσφατα το ενδιαφέρον πάνω σε αυτό το πλεονέκτημα, μέσω της έκθεσης "Από τη φάρμα στην κουζίνα: Οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του πεταμένου φαγητού στις ΗΠΑ".


“Για κάθε τρόφιμο που πετιέται σημαίνει ότι σπαταλήθηκαν τζάμπα πόροι, συμπεριλαμβανομένων της γεωργικής γης, του νερού, των φυτοφαρμάκων, των λιπασμάτων και της ενέργειας”, γράφει η έκθεση.

https://www.news247.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια