Πωλείται βασιλικός πολτός

Μηλιά: Το χωριό της Κρήτης που οι κάτοικοι ζουν χωρίς ρεύμα


Μηλιά: Το Χωριό Της Κρήτης Που Οι Κάτοικοι Ζουν Χωρίς Ρεύμα Βρίσκεται Στα 50 Πιο Όμορφα Μέρη Της Ευρώπης

Μηλιά: Ένα μέρος στην Ελλάδα που δεν θα το…αγγίξουν οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ένας οικισμός της Κρήτης λίγο έξω από τα Χανιά διαφορετικός από όλους τους άλλους. Στο χωριό που βρίσκεται στις πλαγιές του Κισσάμου δεν υπάρχει ρεύμα και δεν κυκλοφορούν ούτε αυτοκίνητα.
Μάλιστα, βρίσκεται στους 50 κρυμμένους κρυμμένους προορισμούς της Ευρώπης στη λίστα του Lonely Planet που αξίζει όλοι να επισκεφτούν. Στη Μηλιά δεν κυκλοφορούν ούτε αυτοκίνητα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να απολαύσουν στιγμές απόλυτης ηρεμίας μέσα στη φύση για λίγες ημέρες.


Χωρίς ηλεκτρικό και αυτοκίνητα από επιλογή!
Στη Μηλιά δεν υπάρχει ηλεκτρικό και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Οχι γιατί δεν έχουν φθάσει εκεί, αλλά από επιλογή.

Γιατί όσοι επιλέγουν να περάσουν λίγες ημέρες εκεί το κάνουν για να έρθουν σε επαφή με τη φύση, για να περνούν τα βράδια τους κάτω από το φως των αστεριών και να ακούνε μόνο τα πουλιά και τα νερά που τρέχουν από τα κοντινά ρυάκια.


Η Μηλιά είναι ένα πρόσφατα κτισμένο χωριό, αλλά με τρόπο τελείως παραδοσιακό και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική του τοπίου.
Μια ομάδα ανθρώπων μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες αναστήλωσε το μεσαιωνικό οικισμό. Χτίζοντας στα ερείπια των παλιών αγροτόσπιτων 13 νέα σπίτια με ντόπια πέτρα και ξύλο, παλιά έπιπλα και ανέσεις βασικές. Φύτεψαν χιλιάδες δέντρα, καλλιέργησαν συστηματικά τη γη.


Κάθε σπιτάκι μπορεί να φιλοξενήσει 2 -4 άτομα. Η θέρμανση γίνεται με ξυλόσομπες ( ή τζάκια σε ορισμένα απ’ αυτά). Το ζεστό νερό στο μπάνιο προέρχεται από εξωτερικά καζάνια με ξύλα και δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Μονάχα κάποιες λάμπες για το βράδυ που λειτουργούν με μπαταρίες και φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Το φαγητό γίνεται με βιολογικά προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της Μηλιάς, το νερό έρχεται κατευθείαν από την πηγή, το κρασί φτιάχνεται εκεί και όλοι, ανεξάρτητα με το αν γνωρίζονται ή όχι καταλήγουν να γίνονται… φίλοι.

Το Lonely Planet το κατατάσσει στα 50 μυστικές, μαγικές τοποθεσίες της Ευρώπης που όλοι κάποια στιγμή αξίζει να ανακαλύψουν και να επισκεφθούν.


https://fanpage.gr/


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια