Κατά των Μπλόκων οι συνεργάτες των δανειστών


Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώτη Γεννηματά συμφώνησαν να στις ευθύνες της κυβέρνησης και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των αγροτών ωστόσο κράτησαν σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις από μορφές κινητοποιήσεων όπως το κλείσιμο των δρόμων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση εξοντώνουν τους αγρότες ωστόσο τους κάλεσε «να μην κλείσουν τους δρόμους και να σκεφτούν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία».


Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «χαίρομαι που θίγεις το τελευταίο θέμα. Εμείς διαχωρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους από μορφές κινητοποιήσεων που διαταράσσουν την κοινωνία και την οικονομία. Είμαι σίγουρος ότι και οι αγρότες θα σεβαστούν το πλαίσιο του νομού. Εμείς δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που καβάλησαν το κύμα της οργής και ανέβηκαν στα τρακτέρ και τώρα θερίζουν τους ανέμους που έσπειραν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τα άλλα συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη διαλόγου των δυνάμεων της αντιπολίτευσης παρά τις διαφορές τους.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρχει οργανωμένος διάλογο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στο λαϊκισμό, παρά τις δεδομένες διάφορες που έχουμε ιδεολογικά» ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της χώρας μιλώντας για κύμα οργής στην κοινωνία.
Η κ. Γεννηματά αφού τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, συμφώνησε ότι παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές τους διάφορες «υπάρχει ανάγκη ανταλλαγής απόψεων και συνεννόησης στα κρίσιμα ζητήματα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση.


papaioannou-giannis.net
Με πληροφορίες άνεμος αντίστασης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια