Προσκλητήριο Ιερωνυμάκη για νέο συνδικαλιστικό φορέα


Κάλεσμα σε όλους ανεξαιρέτως τους αγρότες και τις αγροτικές οργανώσεις για τη δημιουργία μιας νέας πανελλήνιας συνομοσπονδίας η οποία να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και δεν θα λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από το κράτος, απευθύνει ο επικεφαλής της επιτροπής Αγώνα των αγροτών της Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Συναισθανόμενος τη βαρύτητα και του κινήματος των αγροτών της Κρήτης στο πανελλήνιο αγροτικό κίνημα, όπως λέει ο κ. Ιερωνυμάκης, καλεί σε «πανστρατιά» όλους τους επικεφαλής των αγροτικών οργανώσεων και τους χιλιάδες αγρότες που θέλουν να αγωνιστούν ανιδιοτελώς για τα συμφέροντά τους. Η πρώτη συνάντηση είναι δυνατόν να γίνει, όπως λέει, σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα.


«Το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται να απογαλακτιστεί από το κράτος. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν οι κρατικές επιχορηγήσεις. Αν κοιτάξουμε λίγο πίσω στην πρόσφατη αλλά και στην παλαιότερη ιστορία, τα χρήματα δίδονται για να χειραγωγούν το αγροτικό κίνημα» επισημαίνει ο κ. Ιερωνυμάκης και τονίζει: «Χρειάζεται να ανασυγκροτηθούν με ουσιαστικές και όχι τυπικές διαδικασίες οι αγροτικοί σύλλογοι. Ένας σύλλογος σε κάθε δήμο που όμως όλοι οι αγρότες να τον νοιώθουν ως το στήριγμά τους και τους επικεφαλής ως τους ανθρώπους, τους συνάδελφούς τους, που θα εκπροσωπούν τα δικά τους τα συμφέροντα. Αν γίνει αυτό, τότε κάθε αγρότης θα δίνει τον οβολό του για να στηρίξει το σύλλογό του και δεν θα έχουμε ανάγκη από κρατικές επιχορηγήσει. Οι Ομοσπονδίες να στηρίζονται στους συλλόγους που θα λειτουργούν κανονικά και να ιδρύσουμε μία Συνομοσπονδία σε όλη την Ελλάδα, που να στηρίζεται στους αγρότες και όχι στο κράτος».

Ο κ. Ιερωνυμάκης είναι ως γνωστό και πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης. Απαντώντας σε ερώτηση πώς βγάζει τα έξοδά της η Ομάδα τονίζει: «Μα, δεν χρειαζόμαστε μεγάλα ποσά! Δεν έχουμε γραφεία που να λειτουργούν χωρίς λόγο κάθε μέρα, ούτε πληρώνουμε υπάλληλους. Δεν… κάνουμε τη μεγάλη ζωή!! Πόσα χρήματα να χρειαστούμε! Τα έξοδά μας είναι τα ταξίδια μας στην Αθήνα για συναντήσεις στα υπουργεία. Ε, λοιπόν, όταν δεν έχουμε χρήματα πάμε στα καφενεία. Δίνει ο ένας αγρότης 5 ευρώ, ο άλλος 10, ότι μπορεί τέλος πάντων ο καθένας και μαζεύουμε τα λεφτά για τα εισιτήρια. Έτσι οι αγρότες νοιώθουν ότι μας στηρίζουν και εμείς ότι επιστρέφοντας από την Αθήνα πρέπει να απολογηθούμε για το τι κάναμε εκεί! Αυτές τις σχέσεις πρέπει να κτίσουμε με τους συναδέλφους μας οργανωμένα και συστηματικά στην Κρήτη και όλη την Ελλάδα».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι όταν μιλάει για αγρότες αναφέρεται σε ανθρώπους που επιβιώνουν από το αγροτικό επάγγελμα. «Δεν πρέπει να κάνουμε αποκλεισμούς. Για παράδειγμα ένας οικοδόμος που δεν βρίσκει πια μεροκάματο, αλλά βρήκε καταφύγιο στη γη του, που δουλεύει σκληρά ως παραγωγός για να επιβιώσει τούτο το δύσκολο καιρό, δεν πρέπει να αποκλειστεί από όλη αυτή τη διαδικασία».


«Να έρθουν στο προσκήνιο οι νέοι!»

«Τα προβλήματά μας είναι μεγάλα. Δεν είναι μόνο το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Αυτά θέσαμε και θέτουμε ως αιχμή του δόρατος για τους αγώνες, λέει ο κ. Ιερωνυμάκης. Όμως η καθημερινότητά μας είναι σκληρή και έχουμε να κάνουμε με άλλο τόσο σοβαρά προβλήματα. Τι να πρωτοπώ… Το κόστος παραγωγής, την έλλειψη ρευστότητας, τις παράνομες εισαγωγές ξένων προϊόντων που προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό στα δικά μας…. Και άλλα πολλά! Ο δρόμος για εμάς τους παλιούς και πολύ περισσότερο για τους νέους αγρότες είναι πάρα πολύ δύσκολος. Για το λόγο αυτό πρέπει να έρθουν οι νέοι στο προσκήνιο. Να μπουν δηλαδή μπροστά νέοι άνθρωποι που παράγουν με σκληρή δουλειά αγροτικά προϊόντα. Οι πραγματικοί παραγωγοί βιώνουν τα προβλήματα και οι νέοι θα τα βρουν ακόμα χειρότερα μπροστά τους, αν δεν αλλάξουμε τα πράγματα. Είναι γεωργοί, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί λαϊκών αγορών, αλιείς, μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα» τονίζει ο κ. Ιερωνυμάκης που ο ίδιος είναι αμπελουργός και οινοποιός. «Δεν πρέπει να κάνουμε αποκλεισμούς! Όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν αγνά και μαχητικά σε αυτή τη μεγάλη υπόθεση, έχουν θέση στον αγώνα μας!» υπογραμμίζει.

Κατά τον κ. Ιερωνυμάκη που είναι 53 ετών «εμείς οι παλαιότεροι πρέπει να δημιουργήσουμε τη διάδοχη κατάσταση. Να ανοίξουμε το δρόμο στους νέους ανθρώπους. Να τους βοηθήσουμε να πάρουν την υπόθεση του αγροτικού κινήματος της χώρας στα χέρια τους. Δικό τους είναι το μέλλον! Να βγουν μπροστά και οι γυναίκες. Οι αγρότισσες σηκώνουν μεγαλύτερα βάρη από τους αγρότες, γιατί όταν γυρνούν στα σπίτια τους έχουν και το νοικοκυριό. Και πρέπει να πούμε ότι ο τρόπος σκέψεις των γυναικών είναι πολλές φορές πιο οργανωμένος από το δικό μας. Το αγροτικό κίνημα τις έχει ανάγκη. Όπως έχει ανάγκη κάθε αγρότη που δουλεύει σκληρά, που παράγει προϊόντα και είναι μαχητής, που δεν ενδιαφέρεται για μισθούς και χρήματα αλλά θέλει να προσφέρει ανιδιοτελώς!» καταλήγει ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

http://neosagroths.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια