Οι αγρότες το τερματίζουν: Θα κάνουν "ντου" στην Αθήνα...

Πάνω από 15.000 τρακτέρ έχουν παραταχθεί...
σε κεντρικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της χώρας με τους χιλιάδες αγρότες που έχουν βγει στους δρόμους να σκληραίνουν σήμερα και μέσα στο Σαββατοκύριακο τη στάση τους, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις σαρωτικές αλλαγές που σχεδιάζει σε ασφαλιστικό και φορολογικό.



  Αυτή τη στιγμή τα καταγεγραμμένα μπλόκα είναι 49 στο σύνολο, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να στηθούν και νέα. Το μεγαλύτερο από αυτά με 3.000 τρακτέρ βρίσκεται στη Νίκαια, όπου η Εθνική Οδός έχει ουσιαστικά κλείσει από το μεσημέρι της Πέμπτης, και το μικρότερο με 300 τρακτέρ στο Κιλκίς. Απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθούν ανά περιοχές συμβούλια, όπου οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους με τη σημαντικότερη αυτών να αποτελεί το οριστικό κλείσιμο κομβικών σημείων στο εθνικό οδικό δίκτυο.

  Κεντρικά σημεία των μπλόκων που έχουν στηθεί είναι τα Τέμπη, το Κάστρο στη Βοιωτία, τα τελωνεία σε Καστανιές και Κήπους, ο Προμαχώνας και τα Φάρσαλα. Την ίδια ώρα αγρότες θα αποκλείσουν επίσης τα Μάλγαρα και τον παράδρομο της Εγνατίας στα Κερδύλλια. Συμβολικούς αποκλεισμούς θα πραγματοποιήσουν σήμερα και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου στο Νισέλι Αλεξάνδρειας ενώ για ένα δίωρο θα μείνει κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στο ύψος της Χαλκηδόνας.

  Όπως επισημαίνει σε διαδικτυακή εφημερίδα, o γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Στέλιος Βογιατζής, «ένας νέος αγρότης που μπαίνει τώρα στο επάγγελμα εάν έχει ως απολαβές της ενιαίας ενίσχυσης 1.000-1.500 ευρώ και είναι στην κατώτατη τάξη πρέπει να πληρώσει για ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον τα λεφτά αυτά που θα πάρει».

«Στο σύνολο με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση θα πληρώσουμε για εφορία και ασφαλιστικό το 75% του καθαρού μας εισοδήματος. Όταν ένας αγρότης βγάζει 5.000 ευρώ και δώσει τα 4.000 ευρώ σε εφορία κι ασφαλιστικό τι θα του μείνει για να ζήσει; Εμείς δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, σκληραίνοντας μέσα στις επόμενες ημέρες τη στάση μας», επισημαίνει.
 «Εάν δεν καταλάβει η κυβέρνηση και δεν αποσύρει αυτά που σχεδιάζει, μέσα στα επόμενα βήματά μας θα είναι να κατέβουμε μαζικά στην Αθήνα μαζί με τα μηχανήματά μας. Σκληραίνουμε σιγά-σιγά τη στάση μας. Καταρχάς θα προχωρήσουν κάποια μπλοκ σε οριστικό κλείσιμο δρόμων. Η κάθοδός μας στην Αθήνα θα είναι το τελειωτικό μας χτύπημα κι εάν δεν τα αποσύρουν θα γυρίσουμε στα μπλόκα. Δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας», τονίζει, ακόμη, ο κ. Βογιατζής. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια