Καθαρό βουβαλίσιο κρέας από τη Ροδόπολη Σερρών με τιμή κιλού που ξεπερνάει τα 20 ευρώ


Εκτός από τα νόστιμα και ιδιαίτερα προϊόντα αυτό που σε εντυπωσιάζει γνωρίζοντας τον κ. Νάσο Κοκκόνα είναι το μεράκι του για τη δουλειά του αλλά και η επιμονή του να έχει την καλύτερη ποιότητα στα προϊόντα του. “Δημιουργώ προϊόντα μόνο από καθαρό βουβαλίσιο κρέας”, μου διευκρίνισε πριν συναντηθούμε και πηγαίνοντας στο κατάστημα του, το “Χασαπάκι” στη Ροδόπολη Σερρών κατάλαβα τι εννοούσε. Εκτός από το νωπό κρέας στο κρεοπωλείο του μπορούμε να βρούμε αλλαντικά από βουβάλι, λουκάνικα, σουτζουκάκια και τον παραδοσιακό καβουρμά, όλα φτιαγμένα με γνώμονα την ποιότητα.

Το “Χασαπάκι” έχει ιστορία 40ετίας. Ο κ. Κοκκόνας το έχει αναλάβει από τα 16 του και κατάφερε μαζί με αυτόν να μεγαλώσει και η επιχείρηση και να παράγει μερικά από τα πιο νόστιμα και γνωστά προϊόντα του νομού Σερρών. Με το βουβάλι ξεκίνησε να ασχολείται εδώ και 10 χρόνια, όταν ξέσπασε το διατροφικό σκάνδαλο με τη νόσο των τρελών αγελάδων. Δεδομένης και της διατροφικής αξία του βουβαλιού και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη του σήμερα ο κ. Κοκκόνας μπορεί να μιλάει για ένα προϊόν που κυριαρχεί στη συνείδηση των καταναλωτών όταν ψάχνουν καλό κρέας.



Όπως εξηγεί ο κ. Κοκκόνας όλα τα προϊόντα του παρακολουθούνται από τεχνολόγο τροφίμων προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και να γνωρίζει ο καταναλωτής τι βάζει στο πιάτο του. Ωστόσο, αναφορικά με το θέμα της τιμής ο ίδιος διευκρινίζει ότι η ποιότητα δεν μπορεί να είναι φτηνή. “Το βουβάλι είναι σχετικά ακριβό είδος αλλά όλα αυτά τα χρόνια βλέπω ότι ο καταναλωτής αποζητάει την ποιότητα”, διευκρινίζει ο κ. Κοκκόνας. Ο ίδιος συνεργάζεται με βουβαλοτρόφους του νομού και τονίζει ότι το σύνολο των κρεάτων του προέρχεται από κτηνοτρόφους της περιοχής.



Το βουβάλι είναι γνωστό στο νομό από αρχαιοτάτων χρόνων. Παλαιότερα ήταν γνωστό κυρίως για το γάλα του το οποίο είναι πλούσιο σε λιπαρά και από το οποίο παράγονται νόστιμα γλυκά. Σήμερα το βουβαλίσιο κρέας έχει γίνει γνωστό κυρίως για τις θρεπτικές του ιδιότητες, τα λίγα λιπαρά που διαθέτει, σε αντίθεση με το γάλα, και για τα νόστιμα προϊόντα που παράγει.

Το νωπό κρέας του βουβαλιού όπως εξηγεί ο κ. Κοκκόνας διατίθεται πλέον στα πιο gourmet εστιατόρια και παράγει γεύματα μοναδικής νοστιμιάς.

Εκτός από το κατάστημα του στη Ροδόπολη, ο κ. Κοκκόνας έχει και εργαστήριο στο οποίο τυποποιεί τα προϊόντα του, τα οποία εκτός από την Ελλάδα τα διαθέτει και στο εξωτερικό. Τα προϊόντα με την επωνυμία “Το Χασαπάκι” διατίθενται σε καταστήματα delicatessen σε όλη την Ελλάδα.

Σχόλιο Νέου Αγρότη
Ξέρω ότι οι καταναλωτές αλλά και οι κτηνοτρόφοι που διαβάζουν το άρθρο θα θέλουν να μάθουν την τιμή κιλού του βουβαλίσιου κρέατος, και δεν αρκούνται απλός στο γενικολόγο και αόριστο ότι αυτό το κρέας είναι ακριβό...
Ο Νέος Αγρότης έψαξε το θέμα και βρήκε τιμές λοιπόν.

Ενδεικτικά:
Στα κρεοπωλεία το κρέας του βουβαλιού ξεκινάει με τιμή σχεδόν στα 15 ευρώ το κιλό και ανεβαίνει.
Ο κιμάς είναι στα 18.50  ευρώ.
Η σπάλα και το ποντίκι είναι επίσης στα 18.50 ευρώ.
Το κρέας με κόκαλο στα 14.50 ευρώ.
Λουκάνικα βουβαλίσια από 18 έως 25 ευρώ το κιλό.
Ο βουβαλίσιος καβουρμάς είναι στα 33.50 ευρώ το κιλό.
Κρέας βουβαλιού χωρίς κόκκαλο στα 16.50
Ενώ η μπριζόλα είναι στα 20.50 ευρώ το κιλό.

Σε ότι αφορά τις τιμές παραγωγού κατά προσέγγιση, με βάση τις τιμές κρεοπωλείου συνήθως αυτές είναι στο 40 με 50% της τιμής.
Δηλαδή αν το μέσο όρο της τιμής του βουβαλίσιου κρέατος στο κρεοπωλείο είναι τα 15 ευρώ το κιλό, τότε η τιμή παραγωγού είναι περίπου 7 ευρώ το κιλό.
Ελπίζω να σας κάλυψα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια