Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες: Ενώνουν την φωνή τους με τους αγρότες κι άλλες κοινωνικές ομάδες



«Φωτιά» στην κυβέρνηση από τα μπλόκα της οργής και το κίνημα της γραβάτας
Σε ασφυκτικό κλοιό από την κοινωνία βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω του σχεδίου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό που έχει βγάλει στους δρόμους αγρότες, γιατρούς, δικηγόρους, φαρμακοποιούς, μηχανικούς και ελεύθερους επαγγελματίες.
Τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε δεκάδες σημεία στις εθνικές οδούς και το μεγαλειώδες συλαλλητήριο της Πέμπτης στην Αθήνα δίνουν το στίγμα ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με κορύφωση την πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει για τις 4 Φεβρουαρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Μπροστά στην πίεση αυτή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σήμερα στις 11:30 θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Την Πέμπτη χιλιάδες επιστήμονες πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας με τις γραβάτες... στο πουκάμισο και κρατώντας άλλες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Όλοι στο δρόμο να αλλάξουμε το νόμο», «Ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό εργασίας». Ακόμη, οι δικηγόροι φώναζαν : «Κατρουγκαλε και Τσίπρα ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», αλλά και «Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες», «Ανοίξτε τις πύλες να φύγουν οι ξεφτίλες».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια